23948sdkhjf

Orskov Yard opnår sit hidtil bedste resultat

Med en bundlinje på 52 millioner kroner har Orskov Yard landet sit bedste resultat nogensinde

Orskov Yard landede i regnskabsåret 2021/2022 en bundlinje på 52 millioner kroner ud af en omsætning på 699 millioner kroner. I en pressemeddelelse om regnskabet angiver Orskov da også fuld tilfredshed med resultatet.

Til Metal Supply søstermedie Søfart fortæller administrerende direktør Lars Fischer, at der er flere ting, der har spillet ind i forbindelse med det gode resultat.

- Kunderne kommer primært til Orskov Yard på grund af vores geografiske placering, høje faglighed og serviceniveau. Vores medarbejderstab og leverandører arbejder ofte døgnet rundt for at sikre, at skibene bliver tilbageleveret til kunderne til aftalt tid, på trods af et øget arbejdsomfang i værftsperioden, siger han.

Lars Fischer peger desuden på, at selskabet i hele regnskabsåret har haft fuld udnyttelse af de udbyggede værftsfaciliteter, hvor det nye værftsområde inklusiv Dok 5 har bidraget betydeligt til værftets høje aktivitetsniveau. Desuden har Orskov opført et 1.600 kvadratmeter stort rør- og maskinværksted, som er taget i brug i foråret 2022. 

- Via værkstedet og værftets ansatte tilbydes moderne faciliteter og et højt kompetenceniveau for blandt andet mekaniske overhalingsopgaver af propellerudstyr, thrustere, ror og spil, hvilket anerkendes af værftets kunder og samarbejdspartnere, påpeger direktøren.

Alsidige opgaver

Også værftets øvrige dokke og produktionsfaciliteter har været godt udnyttet i store dele af regnskabsåret, hvor værftet dokkede det største skib, der til dato har anløbet værftet målt på bruttotonnage - et ultra-luksuriøst krydstogtskib fra et amerikansk rederi. Ligeledes har værftet udført en større ombygning af et krydstogtsskib i ekspeditionsklassen.

- Vi udfører reparation og ombygning af mange forskellige skibstyper, hvor segmenternes investering i opgradering og ombygning af skibene ofte er afhængige af samfundstendenser og ændringer i blandt andet fragtrater, passagertal, oliepris, kvoter, lovændringer eller nye energikilder. Som en konsekvens deraf, har vi i regnskabsåret udført mange og store opgraderinger af nordatlantiske fabrikstrawlere, offshore-skibe og tankskibe. I tråd med den grønne omstilling oplever vi ligeledes en øget aktivitet indenfor ombygning og service af skibe, der vedligeholder offshore vindmølleparker, såkaldte Windfarm Service Operation Vessels (SOV), uddyber administrerende direktør, Lars Fischer.

I tråd med den grønne omstilling oplever vi ligeledes en øget aktivitet indenfor ombygning og service af skibe der vedligeholder offshore vindmølleparker, såkaldte Windfarm Service Operation Vessels (SOV) administrerende direktør, Lars Fischer

Direktør Christina Ørskov gør i pressemeddelelsen opmærksom på selskabets fokus på at sikre en højt kvalificeret arbejdsstab, som kan imødekomme kundernes krav.

- Vi har kontinuerligt fokus på sikkerhed, arbejdsmiljø samt uddannelse. Vi har p.t. 23 lærlinge, som er under uddannelse som smed eller skibsmontør hos os. Dette vil også være et af vores fokusområder i de kommende år sammen med en accelereret fokus den grønne omstilling, siger hun.

Orskov Yard A/S
Regnskabsår 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 698,8 680,3
Bruttofortjeneste 209,8 188,3
Driftsresultat 68,4 47,8
Resultat før skat 67,1 46,9
Årets resultat 52,2 36,4
Balancestatus 204,2 207,8
Egenkapital 67,2 51,4
Antal ansatte 216 221
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Bid af ikonisk producent af landbrugsmaskiner solgt til svenskere
Sanktioneret Krim-bro flød med Hempel-maling
Vesterhav Syd: Nu begynder arbejdet med fundamenterne
Millioninvestering skal gøre producent af landbrugsrobotter klar til salg
Dansk selskab klar med robot til vinge-reparation
Fynsk containerproducent lander millionordre
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094