23948sdkhjf

Specialbådsværft har ordrebogen fyldt

På trods af leveringskrise og uro, så har Tuco værft i Faaborg formået at fylde ordrebogen og mere til

Ordrebogen hos Tuco-værftet er fyldt for 2023. Administrerende direktør Jonas Pedersen oplyser til Metal Supplys søstermedie Søfart, at ordrebogen er på plus 120 i forhold til sidste års omsætning.

- Hvilket for os er ganske positivt, siger han.

Det er først og fremmest værftets arbejdsbåde på 15 meter, der er bud efter, men også de lidt mindre på 10 og 8 meter USV'er er med til at fylde siderne i ordrebogen.

- Ikke mindst vores projekter med autonomi og fartøjer, som drives ubemandet fylder meget for os. Det er desværre samtidigt et område, hvor kunderne er meget tilbageholdende med at offentliggøre deres projekter, hvorfor vi ikke kan fortælle så meget om disse, uddyber Jonas Pedersen til Søfart.

Han fremhæver også det EU-støttede udviklingsprojekt Enduruns, der udvikler ubemandede undervandsbåde til overvågning af havene. I det hele taget er området med autonom overvågningssejlads i fremgang for Tuco blandt andet også med ordrer til forsvarsindustrien.

 Tuco har også været med helt fremme i det danske forsknings- og udviklingsprojekt Shippinglab, der i december 2022 kunne præsentere den første autonome elektriske færge, GreenHopper, i Aalborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078