23948sdkhjf

Hempel har svært ved at slippe ud af Rusland

I april 2022 besluttede den danske producent af skibsmaling, Hempel, at forlade det russiske marked, som følge af russernes invasion af Ukraine.

Hempel har blandt andet en fabrik i byen Ulyanovsk, som man besluttede sig for at sælge, og forhåbningen var, at det ville ske inden udgangen af 2022. Det skriver Finans.dk.

Det er dog endnu ikke lykkedes at afhænde de russiske aktiviteter. Det skyldes, at det er svært at navigere igennem de sanktionspakker, EU har vedtaget.

- Et projektteam hos os har ihærdigt arbejdet med de juridiske aspekter af salget, og som det også erfares af andre danske virksomheder, har vi haft nogle udfordringer på grund af fortolkningen af EU-sanktionerne, skriver Hempels presseafdeling til Finans’ søstermedie Shippingwatch.

De fleste af Hempels 124 medarbejdere i Rusland er sendt hjem, og fabrikken er ikke længere i drift.

Hempel håber på at kunne gennemføre et salg i løbet af første kvartal 2023. EU her nemlig med sin niende sanktionspakke åbnet for, at vestlige virksomheder kan få godkendt salg af deres aktiver i Rusland uden at bryde sanktionerne.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE14798488/hempel-sidder-stadig-fast-i-rusland-haaber-paa-at-saelge-fabrik-snart/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094