23948sdkhjf

Midtjysk maskinproducent satser på international vækst i 2023

I 2019 blev den første Stoneless ATV-stensamler-maskine solgt på markedet. Maskinerne bruges til indsamling af marksten i landbruget, og kan spændes bag en ATV. Siden første maskine røg over disken har det for alvor taget fart for Søren Vestergaard Kristensens forretning.

Han oplever vækst i forhold til at salg af den egenudviklede maskine, mens kunderne og importørerne er gået fra at være lokale til globale.

Derudover er der nu flere forhandlere rundt om i Europa, der sælger maskinen. Her er planen, at markederne skal udvides markant i 2023.

- Vi har solgt flere maskiner i år, end vi gjorde sidste år. Det samlede antal salg ramte ikke forventningen, men vi ser alligevel tilbage på et 2022 med en stigende kurve for antallet af nye forhandlere, importører og kunder, siger ejeren i en pressemeddelelse.

Nye markeder og flere forhandlere

Stoneless har nemlig været i fuld gang med at ekspandere forretningen i løbet af 2022, og nu skal maskinen markedsføres internationalt i endnu højere grad. Det sker ved hjælp af importører fra hele verden, hvor man lige nu har forhandlere i Tyskland, Estland, Norge, Sverige, Irland og en importør i Frankrig.

Eksporten er derfor i fuld udvikling, men det stopper langt fra her, lyder meldingen fra Søren Vestergaard Kristensen.

- I forhold til Tyskland har vi forhandlere i Mecklenburg-Vorpommern og Niedersachsen, men der skal skrues ekstra op næste år. Målsætningen er, at vi skal ud til samtlige 16 delstater på det tyske marked allerede i foråret, siger han.

Forretningsforbindelser i både Canada og Japan

I løbet af året har Stoneless fået nye globale kunder, herunder én fra Canada og sågar en fra Japan, der har købt Stoneless ATV-stensamleren.

- Vi har fået den første maskine sendt afsted til Canada til en direkte kunde, mens vi har en importør i Japan, der har taget maskinen ind i starten af året, lyder det fra Søren Vestergaard Kristensen.

Han har professionelt set brugt fire år på udvikling af Stoneless ATV-stensamleren, og når den i dag produceres er det derfor mere konkrete ændringer, der foretages. Det kan eksempelvis være i forhold til at gøre produktet lettere at fragte. Noget der giver mening, når maskinen skal ud på længere og længere rejser.

- Vi er hele tiden i tænkeboks i forhold til produktudviklingen, men de sidste gange vi har produceret nye enheder, er det mere detaljefokuseret på noget, der kan gøre det lettere at fragte den eksempelvis. Det er et tegn på, at maskinen er tæt på fuldt udviklet, fortæller han, og uddyber:

- Vi har ændret i trækstangen fra maskinen til ATV’en, som nu kan foldes sammen. Det gør det lettere og mindre omkostningstungt, når den skal fragtes.

Stor messe næste år

Allerede i starten af det nye år, skal Søren Vestergaard Kristensen og hans team på messen Lamma 2023 i Birmingham, hvor han håber, at hans opfindelse får endnu mere positiv opmærksomhed.

- Det bliver et godt udstillingsvindue at komme på de helt store internationale messer. Senere på året i 2023 går turen også til Tyskland, hvor maskinen skal udstilles til Agritechnica, afslutter han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127