23948sdkhjf

Nyt drejecenter er landet hos RG Rom Gummi

Den vestjyske gummiproducent fik kort før jul et Puma Doosan-drejecenter

Produktionsmedarbejderne hos RG Rom Gummi kunne endnu en gang glæde sig over en tidlig julegave, da de modtog et splinternyt CNC-drejecenter til produktionen.

Det nye CNC-drejecenter er et Puma Doosan 3100XLY, som er lillebroren til det CNC-drejecenter, virksomheden anskaffede sig i sommeren 2021 i forbindelse med sin store udvidelse af hele maskinparken.

Øger alsidigheden

Det nye CNC-drejecenter har en drejediameter på Ø420mm og kan tage emner op til 2.125 mm i længden, og skal blandt andet bruges til fremstilling af gummivalser og andre løsninger i gummi og plast, der kræver CNC-bearbejdning.

- Jeg tror, at vi med vores nuværende maskinpark og produktion i Lemvig er den mest alsidige gummiproducent i Danmark. Vores maskinværksted er vigtigt for vores samlede produktion af løsninger i både gummi, plast og skum. Med vores nye CNC-drejecenter har vi for eksempel kapacitet til at producere og renovere alle slags gummivalser og tromler med den høje kvalitet og hurtige leveringstid, vi ønsker, fortæller direktør Jesper Berg Kristensen.

In-house produktion af støbeforme

Udover gummivalser bruger RG Rom Gummi deres maskinværksted til at udvikle og fremstille støbeværktøj til egen produktion.

- Vi bruger også vores maskinværksted til at udvikle og fremstille støbeforme til vores gummistøbnings-afdeling. Det, at vi har den kompetence in-house, betyder meget for hele vores konkurrenceevne indenfor støbte gummiløsninger. Det har både en positiv effekt på kvalitet og leveringstid for vores støbte gummiløsninger, slutter Jesper Berg Kristensen.

Og specielt støbte gummiløsninger er der udsigt til at blive produceret mange af i 2023. RG Rom Gummi købte og overtog nemlig konkurrenten Olet Indsutrigummi forrige sommer, der var kendt for sine sprøjtestøbte gummiløsninger til forskellige industrier. Olet Industrigummis produktionsudstyr og maskiner er nu flyttet til RG Rom Gummis lokaler i Lemvig.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062