23948sdkhjf

Energieffektiviteten er i fokus på AP&T’s presser

Behovet for varmevekslere til varmepumper og køleaggregater vokser hurtigt over hele verden. For den svenske producent af presselinjer, AP&T, har det betydet øget efterspørgsel efter nøglefærdige produktionslinjer til produktion af netop varmevekslere.

Det gælder blandt andet AP&T’s servohydrauliske presse, som bruger op til 70 mindre energi end konventionelle hydraulikpresser.

- Det lave energiforbrug gør vores servohydrauliske presser til et højinteressant alternativ for producenter af pladevarmevekslere, både økonomisk og miljømæssigt, siger Mikael Karlsson, product manager presses hos AP&T, i en pressemeddelelse.

Udover det lave energiforbrug har den servohydrauliske presse også et betydeligt lavere lydniveau, og brugen af hydraulikolie er blot en tiendedel i forhold til normale hydraulikpresser.

I AP&T’s nøglefærdige linjer indgår også alt øvrigt udstyr, som behøves til for eksempel fødning, stabling, opretning, klipning og prægning.

- Ja, vi leverer en komplet, helautomatisk løsning med velafprøvede standardkomponenter, som er konstrueret til at fungere perfekt sammen under alle forhold. I det her segment er der en høj produktionstakt, og produktionen er ofte i gang 24/7. Det stiller høje krav til driftssikkerhed og maskintilgængelighed, siger Mikael Karlsson.

Hovedparten af AP&T’s kunder i segmentet producerer loddede varmevekslere, men man leverer også udstyr til produktion af større fortætnede pladevarmevekslere, der blandt andet behøver betydeligt højere pressekræfter.

- Vi har udviklet produktionsløsninger til forskellige typer af varmevekslerplader siden 1980’erne, og har et både bredt og dybt totaludbud, siger Mikael Karlsson.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau
Udstillere har store forventninger til årets HI-messe
Stålkommentar: Stabilt kvartal i sigte
Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094