23948sdkhjf

RG Rom Gummi sender maskiner ud på lang rejse

Det er en længere rejse, den vestjyske gummiproducent har sendt to af sine maskiner ud på. De skal nemlig flyttes fra Lemvig til virksomhedens nye produktion, som ligger øst for Washington DC i USA.

De to maskiner, virksomheden sender afsted, er en autoklave og et CNC-bearbejdningscenter. Sammen skal de være med til at producere de gummiløsninger, virksomheden skal levere til det amerikanske havmølleprojekt Ocean Wind 1, der starter i foråret 2023.

RG Rom Gummis del af projektet består i at varmvulkanisere gummi på 784 forskellige stålelementer, som skal bruges til havmølle-fundamenternes såkaldte boatlandings og stiger.

Og direktøren for RG Rom Gummi kan også mærke, at etableringen af den nye produktion har været nyt for den vestjyske virksomhed. Det har krævet enorm planlægning og ikke mindst øget rejseaktivitet til USA.

- Vi er selvfølgelig lidt spændte på vores nye produktion, især fordi den er placeret så langt fra vores vante rammer i Lemvig, men overordnet har jeg en rigtig god mavefornemmelse. Vi har arbejdet på den her etablering i omkring et år, og jeg er sikker på, at vores grundige forberedelse kommer til at betyde, at produktionen kommer til at køre optimalt fra dag et, fortæller direktør Jesper Berg Kristensen.

Ocean Wind 1 bliver RG Rom Gummis havmøllepark nummer 57, hvor de har produceret og leveret deres varmvulkaniserede gummiløsninger til. Havmølleparken får en samlet kapacitet på 1.100 MW, og leverer strøm nok til cirka 500.000 amerikanske husstande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08