23948sdkhjf

Grønt produceret zink skal mindske overfladebehandlers CO2-aftryk

Alle overfladekoncernens varmforzinkningsfabrikker bruger nu kun low-carbon zink til korrosionsbeskyttelse af stål. Den årlige CO2-reduktion bliver på næsten 11.000 tons

Implementeringen af low-carbon zink reducerer ikke kun DOT´s klimaaftryk, men mindsker også kundernes udledning. Ved udelukkende at bruge zink produceret på vedvarende vind- og vandenergi bliver fabrikkernes samlede CO2-reduktion på 10.800 ton om året.

Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør for DOT i Danmark og Sverige, glæder sig over, at man nu kan udføre varmforzinkning med et væsentligt reduceret klimaaftryk.

- Det er en vigtig del af klimastrategien at mindske vores samlede udledning. Vi har elleve fabrikker i Danmark og Sverige, hvoraf de ti arbejder med varmforzinkning. Med CO2-reduceret zink er vi kommet nærmere vores mål om bæredygtig produktion, siger Henrik Steen-Jørgensen og uddyber, at man har indgået aftale med den svenske producent Boliden om indkøb af low-carbon zink.

I forbindelse med DOT´s deltagelse i Klimaklar SMV-rådgivningsforløbet under Dansk Industri fik man kortlagt de danske fabrikkers direkte og indirekte CO2-udledning. Her blev indkøb af zink identificeret som den tungeste post i Scope 3, der dækker over indirekte udledninger fra koncernens værdikæde.

- Til gengæld er det også en post, der kan gøres noget ved. Vi har ventet på det rigtige produkt, og det får vi nu med zink fra Boliden, konstaterer Henrik Steen-Jørgensen.

Betydende konkurrenceparameter

Selvom grønt produceret zink er dyrere i indkøb, vil der ikke være ekstra kundeomkostninger forbundet med tiltaget. I hele Norden mærker overfladekoncernen den voksende interesse for processer med mindst muligt klimaaftryk, og Henrik Steen-Jørgensen er ikke i tvivl om, at det bliver et endnu mere betydende konkurrenceparameter de kommende år.

- Vi har kun interesse i at indfri vores klimaambitioner, og det kommer også vores kunder til gode. Stadig flere virksomheder skal aflægge klimaregnskab ved tilbudsgivning og aftaleindgåelse. Vi tror på, at en omkostningsfri CO2-reduktion er et velkomment tiltag, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Grøn energi på alle lokationer

Den aktuelle energikrise betyder, at DOT´s miljø- og energibidrag fortsat er variabelt og reguleres månedsvis på baggrund af udviklingen i nettoprisindekset. Selvom Henrik Steen-Jørgensen gerne erstattede gas med grøn energi hurtigst muligt, er det en omfattende proces for en energitung koncern med elleve fabrikker, hvoraf fire stadig har gasforsyning som den primære energikilde.

- Det er vores ambition, at alle lokationer skal forsynes af vedvarende grøn energi. Her er selvforsyning ved vindenergi en væsentlig del af udregningen. Vi er ikke alene om at tage stilling til forløbet, men afhængig af velvilje fra såvel myndigheder og lokalsamfund. Den grønne omstillingsproces er udfordrende, men vi er godt vej, mener vi, slutter Henrik Steen-Jørgensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082