23948sdkhjf

Grønt netværk bakker op om klimatold på kinesisk stål

Som Metal Supply skrev den anden dag, overvejer EU og USA at lægge en klima-straftold på kinesisk stål og aluminium. Det erfarer Bloomberg News.

Det er en overvejelse der i høj grad bydes velkommen af Grøn Industri, der er et netværk under brancheforeningen Tekniq-Arbejdsgiverne.

- Den danske vindindustri har i årevis været hårdt presset af kineserne, der giver massiv ulovlig statsstøtte til deres stålindustri, og på den måde er med til at underminere for eksempel vindmølleindustrien i Danmark, hvor der længe har været et ensidigt fokus på pris, udtaler Niels Brix, der er formand for Grøn Industri.

Grøn Industri er skabt for at styrke den unikke, danske førerposition inden for viden og erfaring med grøn industriproduktion og installation.

- Vi skal tage truslen fra Kina alvorligt, og det er afgørende, at vi handler nu, så vi sikrer produktionen af fremtidens vindmøller i EU, hvor vi kan producere bæredygtigt og under ordnende forhold. Her kan en klimastraftold være et skridt på vejen til at bremse importen af kinesisk stål samt vindmølletårne og andre komponenter af kinesisk stål, der er produceret langt mere miljøbelastende end tilfældet er i Europa, fastslår Niels Brix.

Kina er den største globale producent af både stål og aluminium.
Det er nyt, at en told pålægges ud fra klimahensyn og ikke som en del af handelsstridigheder, men klimatolden skal netop beskytte europæiske virksomheder mod at blive udsat for unfair konkurrence af producenter fra tredjelande, der ikke er underlagt samme høje klimaambitioner.

- Efterspørgslen på vores knowhow og produktion indenfor den grønne industri har aldrig været større, men skal de danske, ja europæiske virksomheder, klare sig i konkurrencen, så skal den være fair, slutter Niels Brix.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063