23948sdkhjf

Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022

Mere end 600 gæster og 18 partnere mødtes i september til Tech Days hos værktøjsproducenten Sandvik Coromant.

Tech Days havde fokus på to vigtige emner for produktionsindustrien: digitalisering og bæredygtighed. Begge emner blev indgående drøftet i paneldiskussioner. Camilla ​Nevstad Bruzelius​, head of sustainable business, og Erik Jansson, sales cluster manager nordic, fra Sandvik Coromant bød velkommen med indlægget ”Arbejde med bæredygtighed i produktionsindustrien”.

- Bæredygtighed er gået fra at være noget, man bare taler om, til noget alle virksomheder arbejder med. Vi kan se, at nogle kunder og virksomheder er meget aktive, mens andre først lige er begyndt at spørge ind til, hvordan de kan komme i gang med deres bæredygtighedsrejse. Der er sket en meget stor forandring, forklarede Jansson.

Bruzelius bekræftede:

- Der ligger et stort pres på industrien for at levere på bæredygtighed. Når vi taler med vores kunder, kan vi se, at deres topprioritet er at reducere energiforbruget og CO2-udledningerne, ikke at skabe affald til deponi og at lukke det cirkulære kredsløb.

Paneldiskussionen ”Fremtidens produktionsindustri” med Helen Blomqvist, administrerende direktør for Sandvik Coromant, og Tomas Frimmel, CEO for Microsoft Sweden, der havde fokus på digitalisering, gav også rigtig gode resultater.

- Hvis vi ser på kvalifikationskløften i industrien, hænger det klart sammen med den digitalisering, man er nødt til at indføre, fortalte Thomas Frimmel, da han blev bedt om at nævne det, han primært fik med sig hjem fra paneldiskussionen.

- 91 procent af alle brancher arbejder på at digitalisere, men kun 6 procent har rent faktisk afsluttet den proces. Vi ved, at der er en kvalifikationskløft, og at der inden for halvandet års tid vil være 70.000 færre ansatte i den tekniske industri, tilføjede han.

Helen Blomqvist er enig i, at samarbejde er afgørende for at løse problemerne ved digitalisering.

- Vores vision hos Sandvik Coromant er at forme fremtidens produktion sammen, og vi kan ikke forme den fremtid uden at samarbejde med andre store spillere i branchen, eksempelvis gennem vores partnerskab med Microsoft.

Ud over paneldiskussioner blev der afholdt 23 seminarer hver dag af de enkelte partnere samt maskindemonstrationer på ti maskiner i Sandvik Coromant-centeret med praktiske præsentationer af det sidste nye inden for metalbearbejdning og bearbejdningsteknologi. Det omfattede CoroMill Dura, en ny serie af alsidige solide pindfræsere, der blev lanceret i oktober 2022.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094