23948sdkhjf

Nordeuropæiske lande vil samarbejde om nybygning af krigsskibe

En række nordeuropæiske lande styrker nu samarbejdet om at sikre den strategiske udvikling af nye krigsskibe

Forsvaret i Danmark er sammen med kollegerne i Tyskland, Finland, Holland, Norge og Sverige gået sammen om at sikre den fremtidige tilgængelighed af flådemateriel. Det sker i samarbejdet Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC), der blev etableret i foråret 2021. 

Gruppen har netop været samlet igen og udarbejdet et såkaldt MoU, hvor de tre vigtigste områder for det videre samarbejde er beskrevet. Det skriver Navalnews.com.

De tre områder er:

  • fremme af skibsbygningskoncepter med henblik på modularitet, interoperabilitet og harmonisering af certificering og standarder
  • undervandskrigsførelse og havbundsovervågning
  • fremtidssikrede brændstoffer set i forhold til flådens effektivitet og operationelle krav.

Gruppen er i dialog med blandt andet de lokale forsvarsindustriforeninger, brancherepræsentanter og forskningsinstitutioner om blandt andet workshops for underleverandører og små og mellemstore virksomheder, hvor der vil blive udarbejdet køreplaner for det fremtidige arbejde.

NNSC har til formål at arbejde for en strategisk udvikling af nordeuropæisk skibsbygning ved at samarbejde mellem nationerne og industrien. Målet med NNSC er ikke at konkurrere med eksisterende strategiske partnere i Europa, men at sikre en fremtid for sømilitær teknologi i det nordeuropæiske område. Fokus er derfor samarbejde på skibsbygningsevner i Nordeuropa.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189