23948sdkhjf

Snart flytter maskinmesterskolen til Kalundborg

Til januar åbner Maskinmesterskolen København en ny afdeling af skolen i Kalundborg, der de sidste par år har tiltrukket flere nye uddannelser til byen

Kalundborgs virksomheder kan snart glæde sig over, at de unge, som vil uddanne sig til maskinmester, ikke længere skal til København, Aarhus eller Fredericia for at gøre uddannelsen færdig.

Indtil nu har man kun kunnet tage første del af maskinmesteruddannelsen i Kalundborg. Men til januar åbner Maskinmesterskolen København nemlig en ny afdeling i byen, hvilket gør, at de studerende kan tage hele uddannelsen i Kalundborg, skriver TV2 Øst.

Det glæder biotekvirksomheden Novozymes, der er en af de lokale virksomheder, der mangler maskinmestre

- Når du i dag er tvunget til at flytte væk i tre år – for det er de færreste, som pendler i hele perioden – og når først du er landet som ungt menneske i uddannelsesbyerne, så sker der altså lidt mere der, end der gør i Kalundborg, og derfor kan det være svært at trække dem tilbage igen, siger Klaus Heijs Bjerre, vedligeholdelseschef hos Novozymes, til TV2 Øst.

Kalundborg har de sidste par år haft held med at tiltrække flere uddannelser, og nu kan man blandt andet læse til bioanalytiker og diplomingeniør i bioteknologi i byen.

Det skyldes, ifølge Klaus Heijs Bjerre, at erhvervslivet vækster i Kalundborg.

- Der sker meget i Kalundborg – der kommer mange nye virksomheder til – og de etablerede virksomheder, som os i Novozymes har travlt og klarer os godt. Vi har brug for erfarne folk, og der passer maskinmesterprofilen godt ind, siger Klaus Heijs Bjerre til TV2 Øst.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111