23948sdkhjf

Sanistål kroner god periode med lille opjustering

Saniståls omsætning steg i årets første tre kvartaler med 9,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og endte dermed på 2,736 milliarder kroner. I tredje kvartal isoleret set steg omsætningen med 5,2 procent til 859,8 millioner kroner.

Væksten er drevet af højere aktivitet og prisstigninger i hele koncernen, skriver Sanistål i sit kvartalsregnskab, der blev offentliggjort torsdag.

Driftsindtjeningen før engangseffekter (ebitda) steg med hele 45 procent til 197,2 millioner kroner. I tredje kvartal var stigningen 17 procent til 61,8 millioner kroner. Ebitda-marginen for årets første tre kvartaler steg med 1,8 procentpoint til 7,2 procent.

- Årets første tre kvartaler har været en god periode for Sanistål, og vi har trods svære markedsvilkår skabt solide resultater i koncernen. Der hersker fortsat usikkerhed om markedsvilkårene fremover, som følge af udviklingen i samfundsøkonomien med stigende inflation, energikrise og afmatning i byggeriet. Sanistål står dog et godt sted og er rustet til morgendagens konkurrence med den nye forretningsstrategi, ”Accelerate”, siger administrerende direktør Claudio K. Christensen.

På den baggrund præciserer Sanistål nu forventningerne til 2022 som helhed. Ebitda ventes nu at blive 240-255 millioner kroner mod tidligere 225-255 millioner kroner, mens forventningerne til omsætningen fastholdes på 3,6 milliarder kroner.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Ny stansemaskine til de komplicerede emner
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.063