23948sdkhjf

ES Stålindustri går efter større emner med ny rørlaser

ES Stålindustri udvider kapaciteten med en Adige LT8 rørlaser fra B.L.M Group.

Det er en 3D-rørlaserskærer, som kan skære rør fra 12–240 mm med en vægt på 40 kg per meter. Derudover er den udstyret med bore/gevind-hoved. Den skal supplere to eksisterende rørlaserskærere på fabrikken i Vildbjerg.

- Det er en større maskine. De maskiner, vi har i dag, håndterer emner i 6 meters længe, hvor vi nu kommer op og kan håndtere 12 meter, fortæller direktør Sune Appel.

Ud over at skære runde rør kan maskinen skære IPE, HEA, UNP, samt vinkel og fladstål.

Mere komplet produktion

Udover de nu tre rørlasere råder ES Stålindustri også over et bore/save-anlæg og kan håndtere rør og profiler fra ø12 mm til HEB 1000-bjælker i 12/15 meters længde.

- Den nye rørlaser gør vores produktion mere komplet og gør, at vi kan tilbyde et bredere sortiment og lave tingene smartere, end vi gør i dag, siger Sune Appel

Matcher pladelaser og kantpresse

Det, at ES Stålindustri går op i størrelse på rørlaserskæring, harmonerer også godt med resten af produktions-setupet på fabrikken, hvor man i forvejen har en 7,5 meters kantpresse, samt pladelasere på 2.500x8.000.

- Så det passer godt ind i sortimentet, at vi nu kan tilbyde nogle større emner også inden for rør, konstaterer Sune Appel.

Den nye Adige installeres i december og er køreklar i slutningen af året.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093