23948sdkhjf

Idé-Pro øger kapaciteten i Indien

De skyhøje elpriser har bremset produktionen på alle fronter, også hos Idé-Pro A/S, der arbejder med både prototype- og værktøjsfremstilling samt produktion via sprøjtestøbning.

- Det gik godt frem til efter sommerferien, men for omkring en måned siden mærker vi, at det er ved at bremse, siger Martin S. Randsalu, salgschef for Idé-Pros svenske salgskontor i Gøteborg, hvor han arbejder sammen med tre svenske kolleger.

Ifølge Randsalu er projekter for den svenske bilindustri i form af prototyper gået rigtig godt frem, der er stadig fuld tryk der. Prototyper er en vigtig del af Idé-Pro, selvom omkring halvdelen af ​​virksomhedens omsætning kommer fra nogle store produktionskunder og nogle mindre. Og det er disse, der alle er begyndt at bremse, hvilket bekymrer Randsalu.

På trods af afmatningen fortsætter Idé-Pro dog med at investere årligt i sit værksted og sprøjtestøbehal.

- I år har vi også udvidet vores fabrik i Indien for at kunne øge kapaciteten dér og stadig bringe sprøjtestøbemaskiner ind til testkørsler af de mindre støbeværktøjer, vi producerer der, siger Martin Randsalu og tilføjer, at fabriksbygningen som udgangspunkt er komplet, men at sprøjtestøbning formentlig først tager fart i 2023.

I Indien laver Idé-Pro store dele af alt CAD-arbejde, her fremstilles også trykstøbeværktøjerne til aluminium, mindre støbeværktøjer til sprøjtestøbning og prototypeværktøjer. På den danske fabrik i Skive fremstiller virksomheden størstedelen, cirka 70 procent, af alt formværktøj. Indtil videre foregår al sprøjtestøbning også her.

Martin Randsalu tror, at 2023 bliver et hårdt år for hele den forarbejdende plastindustri.

- Vores kunder i den svenske bilindustri arbejder meget med deres batteriudvikling, så det skal nok holde og fortsætte med at præstere godt. Vi får nok en bunke nye projekter ind i løbet af foråret 2023, men hvordan efteråret kommer til at se ud, er for tidligt at turde sige noget om, slutter Martin Randsalu.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109