23948sdkhjf

Haugaard Company udvider med rørlaser

Den fynske underleverandør Haugaard Company har investeret i en LT Fiber Evo 3kW rørlaser fra Adige. Med den vil man skabe nye muligheder for rørlaserskæring og one-stop-leverancer indenfor metalindustrien i Danmark.

- Vores niche har altid været rørbukning, men vi har længe haft et ønske om at udvide vores kompetencer med rørlaserskæring, forklarer administrerende direktør Claus Haugaard, der ligeledes fortæller, at udvidelsen er en del af virksomhedens målsætning om at kunne skabe komplette løsninger for deres kunder med fokus på kvalitet og ansvarlighed.

Derfor er rørlaserens placering på virksomhedens fabrik i Kappendrup på Fyn, der derudover huser rørbukning, robotsvejsning, pladelaserskæring med mere, heller ikke nogen tilfældighederne.

En fordel at installere den i Danmark

For Haugaard Company, der både har hjemme på fabrikken i Kappendrup på Nordfyn og i Letland, skal rørlaserens placering ses i lyset af ønsket om at adskille virksomhedens to spor, og styrke muligheden for at tilbyde smartere, bedre og billigere produkter direkte fra fabrikken på Nordfyn til flere brancher.

- Vores virksomhed kører egentlig i to spor. Det første omhandlende vores one-stop levering af færdigproducerede og pakkede møbler, som vi laver på vores fabrik i Letland. Vi er 130 mand i Letland og 15-18 stykker i Danmark, forklarer Claus Haugaard, og fortsætter:

- Men laseren er købt og sat op i Danmark, hvor vi fokuserer på vores andet spor, der omhandler produktudvikling samt underleverancer af rørkomponenter til andre brancher også. Vi skal have den med i de næste produkter, vi udvikler i samarbejde med vores kunder. Rørlaseren går ind og erstatter en hel del traditionelle stanse- og lokkeværktøjer, så når vi får den med i vores design, kan vi lave smartere, bedre og billigere produkter på en ansvarlig måde, fortæller han begejstret.

Udover det praktiske i at have maskinen tæt på udviklingen gav det også mening på et andet punkt at installere maskinen i Danmark.

- Det rigtig gode for os er, at vi har omkring 3.000 kvadratmeter i Kappendrup. Samtidig er det en stor fordel, at vi tidligere har haft et rørsave-anlæg stående, hvilket betyder, at der både er krandækning og rørlager til laseren. Det eneste, vi skulle investere i, var derfor selve maskinen, forklarer Claus Haugaard.

Klar til mere komplekse rørprodukter

Rørlaseren kan skære i stål, rustfri stål, messing, aluminium og kobber. På runde rør skærer den fra Ø 12-152,4 mm, i rektangulære profiler 12-120 mm og i firkant fra 12x12 til 140x140 mm. Den skærer ligeledes i åbne profiler.

Maskinen er allerede installeret, og det er lykkedes Haugaard Company at finde en medarbejder med lang erfaring inden for rørlaserskæring. Derfor er man nu også klar til at tilbyde ledig kapacitet til nye kunder.

- Det, vi drømmer om ved at sætte den i Kappendrup, er at skabe et grundlag for at sælge rørlaserskæring i Danmark. Vi er godt klar over, at vi selvfølgelig er i konkurrence med alle de andre, som har en rørlaser, men vi tror på, at vi med vores mulighed for også at kunne tilbyde rørbukning, robotsvejsning, pladelaserskæring med mere, kan skabe samme succes med one-stop leverancer indenfor metalindustrien, som vi har i Letland indenfor møbler, siger Claus Haugaard.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094