23948sdkhjf

Energipriser udløser byge af spørgsmål

DI har etableret et nyt Forum for Energipriser, som kan besvare spørgsmål fra virksomhederne

Hvordan er den aktuelle prisudvikling? Hvilke forandringer tegner sig forude? Hvad kan min virksomhed gøre? Er der politiske initiativer på vej på nationalt eller på EU-plan? Hvad gør man i andre EU-lande? Og hvad gør DI?

Det er nogle af de mange spørgsmål, som virksomheder kan få svar på i et Forum for Energipriser under Dansk Industri (DI).

Energiforum blev for nylig etableret  i et samarbejde mellem branchefællesskaberne DI Byggeri, DI Energi, DI Produktion og DI Fødevarer.

Initiativet henvender sig særligt til produktionsvirksomheder, der er stærkt påvirket af energipriserne. De kan her holde sig opdateret på udviklingen på både kort og langt sigt og få svar på de spørgsmål, der fylder i hverdagen.

Store udfordringer

Ifølge DI giver de høje energipriser store udfordringer for danske produktionsvirksomheder, uanset om de bruger el, gas eller olie til at producere. I den vanskelige situation er der mange spørgsmål, der melder sig, fortæller Elly Kjems Hove, underdirektør i DI Byggeri.

- Grunden til, at vi lavede Forum for Energipriser, var, at vi simpelt hen fik så mange spørgsmål, som handler om, hvad man egentlig gør, når priserne stiger, siger hun.

Elly Kjems Hove peger på, at virksomhederne inden for byggeriet både oplever udfordringer på byggepladserne og som følge af høje materialepriser. Det gælder også producenter af byggevarer, som ofte er meget energiintensive.

Indtil videre har der været afholdt virtuelle møder over Teams tre gange, hvor forskellige emner relateret til energikrisen har været vendt. Det er gratis for medlemsvirksomhederne at deltage.

- Vi har også kigget lidt på, hvad der sker, hvis der ikke er el eller gas nok. Og så har vi set på prognoserne for energiforsyningen. Så kan man lytte med og stille spørgsmål. Og der er mange spørgsmål, siger Elly Kjems Hove.

Naturgaspriser falder

På det seneste har milde temperaturer og overudbud af LNG i Europa sendt naturgasprisen i frit fald. Det har også udløst spørgsmål til DI's Energiforum.

- Lige nu kigger vi rigtig meget på to ting, nemlig hvor stabilt prisfaldet er, og hvordan man sikrer sig i den forbindelse. Krisebevidstheden vil nok være der et lille stykke tid endnu, siger Elly Kjems Hove.

Hun fortæller, at DI derfor vil holde liv i Energiforummet, så længe medlemmerne efterspørger det.

Priserne på visse materialer som træ og stål har ligeledes haft pil nedad i den seneste tid. Men hvorvidt det skyldes fald i energipriserne, eller at forsyningskæderne, som gik i koks under coronakrisen, atter er begyndt fungere, er uklart ifølge DI-underdirektøren.

- Det er ikke helt entydigt, hvordan det hænger sammen, og det er et meget tåget billede, vi kigger ind i, siger Elly Kjems Hove.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Næste år satser Roblon på sorte tal
Efter coronalåns udløb: Kurs mod flest konkurser i 12 år
Siemens Gamesa Renewable Energy skal have ny CFO
Karstensens får ja til 130 meter lang tørdok
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Glunz & Jensen har fundet sin nye topchef
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109