23948sdkhjf

Grundfos skal hjælpe Arla med energireducering

CO2-udledningen skal ned hos Arla Foods, der har indgået et samarbejde med Grundfos

Arla Foods indgår et samarbejde med Grundfos om at hjælpe med at reducere selskabets energiforbrug og kulstofemissioner globalt.

Arla Foods har en målsætning om at reducere 63 procent af mejerivirksomhedens CO2-emissioner inden 2030. Her skal Grundfos, der arbejder med avancerede pumpeløsninger og vandteknologier, levere ekspertise og løsninger til at hjælpe med at realisere målet.

Grundfos skal mere præcist identificere, rapportere og opnå energireduktioner på tværs af Arla Foods' 60 globale mejerier, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

- Grundfos vil hjælpe med at forbedre kernesystemerne ved at udskifte pumpesystemer til fordel for højeffektive systemer med avancerede motorer, pumper og styreprogrammer", skriver Arla Foods.

Intelligente pumper i Storbritannien

  • Som en del af samarbejdet har Grundfos for nylig leveret og installeret nye intelligente pumper på Arla Westbury-mejeriet i Storbritannien.
  • Baseret på dokumenterede og validerede energimålinger hjalp Grundfos med at opnå årlige besparelser på 481.800 kWh energi og 194 tons CO2 for mejeriets is- og kølevandssystemer med et investeringsafkast (ROI) på mindre end to år.
  • Du kan læse mere om casestudiet her.

Kilde: Arla Foods

- Vi ser et stort potentiale i at optimere vores drift og vores tilsluttede systemer. Men for at kunne gøre dette, kræver det gode samarbejder med leverandører og partnere, som kan bidrage med deres ekspertise til at forbedre det eksisterende setup. En af disse partnere er Grundfos, hvis store viden om energioptimering, pumpesystemer og -løsninger er afgørende for, at vi kan nå vores ambitioner, siger David Boulanger, der er Chief Supply Chain Officer hos Arla Foods, i pressemeddelelsen.

Vi ser et stort potentiale i at optimere vores drift og vores tilsluttede systemer. Men for at kunne gøre dette, kræver det gode samarbejder med leverandører og partnere, som kan bidrage med deres ekspertise til at forbedre det eksisterende setup David Boulanger, Chief Supply Chain Officer hos Arla Foods

Grundfos har på nuværende tidspunkt gennemgået to tredjedele af Arla Foods' anlæg og identificeret årlige besparelser på syv gigawatt-timer med en samlet forventet besparelse på omkring ti gigawatt-timer (10.000.000 kilowatt).

Det betyder en reducering af Arlas samlede elforbrug i driften med 1,2 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Grønt netværk bakker op om klimatold på kinesisk stål
Næste år satser Roblon på sorte tal
Efter coronalåns udløb: Kurs mod flest konkurser i 12 år
Siemens Gamesa Renewable Energy skal have ny CFO
Karstensens får ja til 130 meter lang tørdok
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109