23948sdkhjf

LM Stålindustri får nye ordrer og løsner kreditklemmen

LM Stålindustri har fuld gang i produktionen efter en ordre på knap 7 mio. kr. på en proceslinje til håndtering af affald fra et kyllingeslagteri til en israelsk kunde.
LM Stålindustri udvikler, konstruerer og fremstiller maskiner og procesudstyr inden for behandling af bi- og affaldsprodukter fra landbrugs- og fødevaresektoren. Randers-virksomheden oplever for tiden en stigende interesse fra både danske og udenlandske kunder. Fra hele verden indløber der ordrer på trykbeholdere, kedler og stålkonstruktioner. Eksempelvis producerer ingeniør- og smedevirksomheden i øjeblikket ordrer til kunder fra kød- og benmelsindustrien i Israel, Spanien, Frankrig, Japan og Nigeria.

Men det kan være svært at få likviditeten til at hænge sammen, når virksomheden producerer omkostningstunge ordrer og først får betaling ved levering.

- Vi har haft svært ved at løfte opgaverne. Banken låner ikke mere ud end højest nødvendigt, og hvis de ikke har sikkerhed, vil de ikke låne mere. Og tit er det svært at finde den rette sikkerhed, når kunden er fra Rusland, Spanien eller Japan, fortæller administrerende direktør Peter Backer fra LM Stålindustri.

Paradoksalt kan manglen på kredit betyde, at virksomheden må sige nej til konkrete ordrer, fordi den ikke har kapital til at betale lønninger, materialer og andre driftsomkostninger i tidsrummet mellem ordren bliver produceret, til kunden betaler. Løsningen for LM Stålindustri er derfor et samarbejde med banken og EKF, Danmarks Eksportkredit.

- Uden EKF har vi ikke kunnet løfte opgaverne overhovedet. Vi låner penge til produktion af de maskiner, vi skal eksportere, siger Peter Backer.

Det foregår således, at EKF kautionerer for kredit og garantier i banken og dermed overtager en stor del af bankens risiko på kreditudvidelsen. Dermed er det lettere for LM Stålindustri at få kredit i banken.

Fakta
LM Stålindustri blev etableret i 1974, er beliggende i Randers og beskæftiger i dag omkring 40 personer.

EKF blev oprettet i 1922 og er ejet af Staten, men drives som en moderne finansiel virksomhed. I 2011 var EKF's indsats med til at sikre nye ordrer for 30 mia. kr. til danske eksportvirksomheder og deres underleverandører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093