23948sdkhjf

Aalborg CSP sikrer indisk solkraft-ordre med kreditkoncept

Endnu mens Aalborg CSP er i gang med at levere den første ordre til Indien, er en ny indisk ordre på et 25 MWe solkraftværk tikket ind.
Ordren til Aalborg CSP består i design og levering af et komplet dampgeneratorsystem baseret på 100 procent solenergi, men designet i henhold til traditionel kedelteknologi. Kraftværket får energien fra spejlbeklædte parabolske trug med en vidde på 6 meter, som koncentrerer den stærke indiske sols energi og opvarmer en termisk olie, som overfører energien til en dampgenerator. Dampgeneratoren producerer dermed højtryksdamp af solenergien, der bruges til at drive en el-producerende turbine.

Anlægget er det seneste i en række af store ordrer til udlandet. Det er en positiv udvikling i en tid, hvor mange kunder mangler finansiering.

- Ved mange af de store energiprojekter er det ofte ved finansieringen, det hele strander. Som regel er der masser af god vilje, den rette teknologi og et konkret behov, men hvis der ikke er kapital og finansieringsmuligheder til rådighed, har vi svært ved at komme videre, fortæller administrerende direktør i Aalborg CSP, Svante Bundgaard.

Derfor har virksomheden fået hjælp af EKF, Damarks Eksportkredit, som hjælper danske virksomheder med at finansiere eksport.

Samarbejdet fungerer således, at Aalborg CSP kan tilbyde sine kunder et produkt og en finansieringsløsning på samme tid. EKF garanterer kundens betaling over for Aalborg CSP’s bank, som dermed er mere villig til at give kunden lang kredit.

- Det er enormt stærkt, at vi kan tilbyde både vores teknologi og en dansk finansieringspartner, som er villig til at give lånetilbud. Det gør os mere attraktive, at vi også kan hjælpe kunden med at finde den nødvendige finansiering, fortæller Svante Bundgaard.

Værd at vide
Aalborg CSP har med udgangspunkt i 25 års erfaring inden for skibs og -kedelindustrien for fem år siden etableret sig som leverandør af dampgeneratorer til nogle af de største concentrated solar power (CSP) solkraftværker i verden. På nuværende tidspunkt har Aalborg CSP leveret komponenter til CSP-anlæg, der på et globalt plan dækker 1.500.000 kvadratmeter.

EKF blev oprettet i 1922 og er ejet af Staten, men drives som en moderne finansiel virksomhed. I 2011 var EKF's indsats med til at sikre nye ordrer for 30 mia. kr. til danske eksportvirksomheder og deres underleverandører.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08