23948sdkhjf

Siemens Gamesa sætter punktum for møgår med flere lyspunkter

Siemens Gamesa omsatte i regnskabsåret 2021/2022 for 9,814 milliarder euro (73,0 milliard kroner). Det betød en tilbagegang på 4 procent sammenlignet med året før. Året endte med et nettounderskud på 940 millioner euro (7,0 milliarder kroner) mod et underskud på 627 millioner euro (4,7 milliarder kroner) i 2020/2021.

I fjerde kvartal isoleret set omsatte Siemens Gamesa for 3,372 milliarder kroner (25,1 milliarder kroner), eller 17 procent mere end året før. Her havde man et nettooverskud på 286 millioner euro (2,1 milliarder kroner).

- Regnskabsåret 2022 var absolut et svært et. Men med lanceringen af Mistral-programmet (Siemens Gamesas nye startegi, red.) har vi sat scenen til at levere profitabel vækst og opnå vores langsigtede vision, siger Jochen Eickholt, CEO for Siemens Gamesa, og fortsætter:

- Før vi når derhen, har vi et omstillingsår foran os, som stadig er påvirket af inflation, forstyrrelser i forsyningskæderne og geopolitiske risici. Det påvirker hele vindindustrien og kan bringe energiomstillingen i fare – med mindre der er en klar forpligtelse fra politikere og myndigheder om at behandle industrien som den største strategiske betydning. Fordi vi er uundværlige for samfundet og en grundpille i det fremtidige energisystem.

Et andet lyspunkt i regnskabet var Siemens Gamesas ordreindgang der i fjerde kvartal endte på 4,405 milliarder euro (33,1 milliarder kroner) svarende til en stigning på hele 53 procent sammenlignet med året før. Ordreindgangen var næsten ligeligt fordel mellem onshore og offshore.

Ved kvartalets udgang var den samlede ordrebeholdning på rekordhøje 35,051 milliarder euro (260,7 milliarder kroner) – eller 7 procent mere end året før.

Siemens Gamesa forventer stadig udfordringer i 2022/2023 – både med hensyn til den høje inflation og forstyrrelser i forsyningskæderne. 2023 bliver et omstillingsår, skriver Siemens Gamesa, som forventer en normalisering og sorte tal på bundlinjen i 2024.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Semco Maritime skal klargøre skib til transport af CO2
Sydjysk producent af malkeudstyr gør klar til at rykke teltpælene op
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ny teknologi skal hjælpe energitung industri med at blive fossilfri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.235