23948sdkhjf

De har udviklet en robot, der kan klare det tunge arbejde

Ny robot kan spare håndværkere for slidsomt arbejde med at fræse fuger

Tre unge nordjyder har udviklet en ny robot, som kan udføre det slidsomme arbejde med at fræse fuger i murstenshuse. Den kan spare murere for mange timers arbejde.

De tre nordjyder kalder deres firma Site-Tech. De har blandt andet fået 800.000 kr fra Innovationsfonden til at udvikle robotten, og de har fået lov at afprøve robotten på Københavns Rådhus med gode resultater.

- Det er en vanvittig ting at få lov til som en ung opstartsvirksomhed. At kommunen går ud og siger: Ved I hvad, drenge, det her er så fedt, og vi tror så meget på jer, at det vil vi gerne være en del af, siger Martin van der Bijl, grundlægger af Site-Tech, til Innovationsfondens nyhedssite.

- Vi har givet en robot øjne, så den kan se forskel på sten og fuger. Og så har vi udviklet et mobilitetssystem, så robotten kan bevæge sig rundt på en flade.

- Når man fræser fuger med en vinkelsliber, giver det en masse rystelser og vibrationer, og man kan i værste fald smadre nerverne i sine hænder. Derudover giver det en masse støv, som ikke er så sundt at stå i, selvom håndværkerne bruger maske og støvsuger, siger Martin van der Bijl.

Han driver firmaet sammen med sin bror Emil van der Bijl og vennen Ole Batting. De har alle tre uddanelser inden for automatisering, software og robotteknologi.

Ud over fordelene i arbejdsmiljø, så mener Martin vand der Bijl også, at robotten kan udføre et mere præcist arbejde af højere kvalitet, end mennesker kan.

Site-Tech satser på at komme på markedet med sit produkt om et halvt års tid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Grønt netværk bakker op om klimatold på kinesisk stål
Næste år satser Roblon på sorte tal
Efter coronalåns udløb: Kurs mod flest konkurser i 12 år
Siemens Gamesa Renewable Energy skal have ny CFO
Karstensens får ja til 130 meter lang tørdok
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.173