23948sdkhjf

Ørsted opjusterer: Frasalg giver Ørsted tocifret milliardoverskud

Ørsteds bestyrelse har i dag godkendt delårsrapporten for de første ni måneder af 2022.

Driftsresultatet (ebitda) for årets første ni måneder udgjorde 25,4 milliarder kroner, hvoraf 10,9 milliarder vedrørte de delvise frasalg på 50 procent af henholdsvis Hornsea 2 og Borkum Riffgrund 3. 

Ebitda eksklusive nye partnerskaber steg med 3,8 milliarder kroner til 14,4 milliarder kroner. Nettoresultatet udgjorde 15,3 milliarder kroner.

Derfor øger Ørsted forventningerne til ebitda for hele året med 1 milliarder kroner til 21-23 milliarder kroner eksklusive indtjening fra nye partnerskaber i løbet af året, det vil sige eksklusive avancen fra de delvise frasalg på 50 procent af henholdsvis Borkum Riffgrund 3 og Hornsea 2. 

Stigningen skyldes primært højere indtjening fra Ørsteds kraftvarmeværker.

- På trods af den meget usædvanlige og usikre periode med krig, høj inflation og stigende renter har Ørsted fortsat udbygningen af vedvarende energi og leveringen af el og varme til samfundet i de lande, vi er aktive i. Langt størstedelen af den el, vi leverede, var på fastprisaftaler eller risikoafdækket med finansielle kontrakter, siger Mads Nipper, administrerende direktør og koncernchef i Ørsted, og tilføjer: 

- I disse usædvanlige tider er jeg meget glad for, at vi har været i stand til at øge vores forventninger til årets Ebitda til 21-23 milliarder kroner.

Milepæle i kvartalet

Ørsted har i tredje kvartal af regnskabsåret 2022 nået flere strategiske milepæle, herunder opkøbet af Ostwind. 

Dermed har Ørsted udvidet sin europæiske portefølje af vedvarende energi på land til også at omfatte Tyskland og Frankrig - og runder derfor en samlet portefølje af udviklingsprojekter på 1,5 GW. 

Ørsted har også ved udgangen af kvartalet annonceret et partnerskab med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) om at udvikle cirka 5,2 GW havvind i Danmark.

Sidst men ikke mindst har Ørsted indgået et nyt femårigt globalt partnerskab med WWF Verdensnaturfonden om at forene indsatserne for klima og biodiversitet i havet. Målet er at ændre tilgangen til integration af klima- og biodiversitetsindsatser fundamentalt ved at fremme havvindprojekter, der har en netto-positiv påvirkning på biodiversiteten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079