23948sdkhjf

Danfoss er gået i stå i Kina

Efter en årrække med høje vækstrater er den danske industrikoncern ikke vokset i Kina i første halvår.
Danfoss har ellers været vant til vækstrater på 20-30 procent på det enorme kinesiske marked, men nu er der i den grad blevet trådt på bremsen i den kinesiske økonomi.

- Vi har ikke haft vækst det første halve år i Kina, hvilket er en rimelig stor ændring, fordi vi før har haft så store vækstrater herude. Vi havde nok forventet, at væksten ville blive mindre, men ikke at den ville komme helt ned omkring nul. Så vi må finde væksten andre steder. Havde du spurgt mig i starten af året, havde jeg sagt, at vi ville vokse her, men ikke i USA. Nu har virkeligheden vist sig at være modsat, siger administrerende direktør Niels B. Christiansen til Berlingske Tidende.

Kineserne, der ellers har været verdensmestre i vækst, er nemlig også blevet ramt af den økonomiske afmatning. Væksten i Kina i år ender måske på det laveste niveau i de sidste 10 år, og derfor er den kinesiske regering klar med en infratrukturpakke på 930 mia. kr. Den ventes også at gavne Danfoss, der netop lider under manglende ordrer i den kinesiske byggesektor.

Niels B. Christiansen understreger da også, at væksten vil vende tilbage til det kinesiske marked, og at der derfor stadig er udsigt til, at det bliver koncernens mest betydningsfulde marked. Det kommer dog ikke til at overhale USA og Tyskland allerede i 2015, som Danfoss ellers havde spået.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157