23948sdkhjf

Automatik 2012: Optimismen spirer i automations-branchen

Udstillerne på årets automatik-messe er igennem krisen. I hvert fald beretter de om øget salg og stigende optimisme blandt kunderne.
Med 154 automations-virksomheder samlet på samme sted, er det nærliggende at benytte lejligheden til at tage temperaturen på branchen. Metal Supply fik onsdag formiddag en snak med nogle af udstillerne, og det gav et billede af en branche, der er forsigtig optimistisk.

- Vi mærker måske ikke helt den afmatning, som alle taler om, men vi er stadig på vagt og er forsigtige, for der er jo ingen der ved, hvad der sker om tre måneder, fortæller Jørgen Pedersen fra Hydac.

Læs mere på Et lille stykke Fyn i København

Holder budgetterne
Samme melding fik Metal Supply hos en række andre udstillere på årets messe.

- Det går godt – vi er en lille smule foran sidste år rent omsætningsmæssigt. Der er dog forskel på, hvordan vores kunder har det, men generelt er der ved at komme gang i den igen. Specielt hos de kunder der eksporterer til den tunge industri kan vi mærke, at det går opad, siger Joakim Schwarck fra Jens S. Transmissioner.

Læs mere på Få det store overblik hos Jens S. Transmissioner

Lang vej til 2008
Hos aktuator-producenten Linak mærker man også opsvinget for øjeblikket, og det skyldes blandt andet en fornuftig udvikling hos koncernens industrikunder.

- Det går faktisk ok for vores industriafdeling. Vores salg stiger, selv om det selvfølgelig ikke går så godt som før 2008. Vi fornemmer også, at vores kunder er begyndt at se lysere på det – især vores automationskunder får flere og flere forespørgsler, fortæller Thomas Skovbjerg fra Linak.

Læs mere på Linak jagter industrikunderne

Det er en udvikling, som Henrik Petersen fra sensor-specialisten Balluff kan nikke genkendende til.

- Vi følger den konjunktur, der er på det danske marked lige nu, og det betyder jo, at det går stille og roligt fremad også for os, siger Henrik Petersen.

Læs mere på Balluff gør messe-comeback
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078