23948sdkhjf

Flyt robotten hen hvor den gør mest gavn

På FoodTech-messen i Herning i begyndelsen af november står automationshuset Bila klar til at vise fleksible robotløsninger frem.

- Man behøver ikke at have en robot stående konstant det samme sted. Vi viser robotceller med kollaborative robotter, som man kan flytte rundt med, alt efter behov. Vi kommer til at præsentere meget inden for fleksible løsninger, fortæller Lars Skaarup Rasmusen, head of robotics hos Bila.

- Man kan lave flytbare celler til produktionslinjer til de mellemstore volumener, hvor det ikke kan betale sig at lave fuldautomatiske løsninger.

- Så den ene dag kan robotten hjælpe med at pakke rullepølse på linje 1., og den næste dag kan den pakke hamburgerryg på linje 2. Du flytter robotcellen til der, hvor ordrerne fylder mest den dag. Det er en god løsning til små og mellemstore virksomheder.

- Vi ser, at virksomhederne mere og mere tager det til sig, at de kan bruge den samme robot flere steder, siger Lars Skaarup Rasmussen.

Energi bliver et stort tema

Bila vil også adressere energikrisen på FoodTech-messen.

- Vi vil vise, at der er mulighed for at køre natskift uden bemanding, hvor man kan have slukket lyset og have lavere temperatur i produktionen. Der er steder, hvor der i dag måske går 1-2 mand om natten for at holde produktionen kørende, hvor vi kan automatisere det, så vi får et fuldautomatisk skift.

- Energi bliver et stort tema i fødevareindustrien. De her virksomheder er meget energitunge, siger Lars Skaarup Rasmussen.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094