23948sdkhjf

Amerikanere investerer millioner i dansk knowhow

SPX Flow Technology har i Silkeborg installeret nye produktions- og innovationsfaciliteter til et tocifret millionbeløb. De amerikanske ejere tror nemlig fortsat på, at dansk knowhow har vækstpotentiale.
Den amerikansk-ejede SPX-koncern har i de seneste fire år foretaget massive investeringer i sin danske forretning. Efter overtagelsen af APV i 2008 har man investeret i Søborg-virksomhederne Anhydro og Gerstenberg-Schröder, som nu er kommet med ind under SPX-brandet.

Ét af verdens største testcentre
SPX Flow Technology har i Silkeborg ekspertise inden for liquid-based føde- og drikkevarer, mens Søborg-afdelingen står for dry-food delen. Investeringen er fortrinsvis brugt i Silkeborg, hvor man har udvidet det eksisterende innovationscenter med mere plads til udstyr og ansættelse af flere medarbejdere. Med udvidelserne i Silkeborg er innovationscenteret nu oppe på 15 mand eksklusiv en stab af smede og elektrikere.

- SPX kunne se, at APV var en solid og veldrevet virksomhed med en fornuftig forretningsmodel, som de kunne bygge videre på. Og det arbejde er en on-going proces, som de påbegyndte allerede med overtagelsen og nu investerer i løbende, fortæller adm. direktør for SPX Flow Technology Silkeborg, Søren Overgaard til Food Supply.

Han ønsker ikke at oplyse det konkrete beløb for denne enkeltinvestering, men fortæller gerne, at man med udvidelserne kan bryste sig af at have ét af verdens største testcentre. Og det håber han kan lokke flere internationale kunder til.

Vil være førende på fødevareinnovation
I dag afsætter SPX Flow Technology i Silkeborg mellem 75-80 pct. til eksport og det er direktørens ambition at virksomheden skal være en markant spiller på innovative løsninger til den globale fødevareindustri.

- Vi har i dag et meget tæt samarbejde med vores kunder, og vi bliver nødt til at være i front og til stadighed udvikle os for at beholde vores position som en foretrukken samarbejdspartner, siger Søren Overgaard.

Han uddyber, at der dagligt er kunder fra hele verden i Silkeborg, som benytter både testcenter og de kompetencer, som virksomheden råder over.

- Vi er en global arbejdsplads med mange nationaliteter og kompetencer in-house og derfor blåstempler mange globale kunder vores virksomhed som en ressourcestærk samarbejdspartner, supplerer direktøren.

En forretning i vækst
Ejerne har også øje for potentialet i det midtjyske. De tror fortsat på yderligere vækst og får da også allerede kredit for deres fremadrettede strategi, understreger Søren Overgaard.

- Hovedparten af de forsøg, som vi foretager i testcenteret, bliver til ordrer, så hvis vi får flere besøgende grundet de nye faciliteter har vi gode muligheder for at øge vores omsætning, vurderer direktøren, som får opbakning fra Claus Thorsen, som er daglig chef for innovationscenteret i både Silkeborg og Søborg.

Og årsregnskabet for 2011 vidner om, at amerikanernes strategi er rigtig. I alt omsatte SPX Flow Technology Danmark for 1,386 mia. kr. i 2011, og det betød en stigning på 445 mio. kr. sammenlignet med året før.

Læs om årsregnskabet her: Opkøb giver vækst hos SPX Flow Technology

Også indeværende regnskabsår ser lovende ud.

- Vi ligger godt foran vores budget og jeg har en god fornemmelse for resten af året, afslutter en smilende Søren Overgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079