23948sdkhjf

Welltec bejler til Produktprisen med ny teknik

Ny teknik skal nu gøre det muligt at gennemføre selv de mest avancerede operationer i enhver oliebrønd.
Det skriver Ingeniøren.

Danske Welltec har specialiseret sig i de reparationer, der kan få en oliebrønd i gang igen efter, at eksempelvis borehovedet har sat sig fast, eller der er lækager på rørføringen. Og seneste skud på stammen af reparationsløsninger fra serviceselskabet er en særligt udviklet skærerobot, der er i stand til at skære røret i brønden over med et meget fint snit.

- Vi har udviklet en teknik, som gør det muligt at gennemføre selv de mest avancerede operationer i enhver oliebrønd. Det kræver specialiseret udstyr, som vi selv har udviklet, så det passer til de meget forskellige behov, vores kunder har, fortæller direktør for serviceløsninger i Welltec, Christian Krüger, til Ingeniøren.

Det er med denne nye skærerobot, at Welltec bejler til Produktprisen 2012.

- Det sker til tider, at de borerør, man borer efter olie med, sætter sig fast i undergrunden, så de ikke kan bevæges. Tidligere har man løst dette problem ved at sprænge borerøret over med eksplosiver, men det er ikke en særlig sikker fremgangsmåde, og man får et meget uregelmæssigt brud, som man skal ordne efterfølgende. Med vores værktøj er vi i stand til at skære røret meget præcist over næsten nede ved borehovedet og afslutte opgaven i én arbejdsgang, forklarer Christian Krüger til Ingeniøren.

Den særlige type skærerobot, som Welltec har indstillet til Produktprisen, er i øjeblikket på opgaver i miljømæssigt sensitive og teknisk udfordrende områder som for eksempel oliefelterne ud for Sakhalin.

Om Produktprisen
Produktprisen 2012 bliver uddelt 7. november 2012 på en konference i Nokias tidligere udviklingsafdeling i Københavns Sydhavn. Det er Ingeniøren og Aalborg Universitet der i fællesskab afholder konferencen.

Nye produkter, der er sendt på markedet i tidsrummet august 2011 til august 2012, kan indstilles til prisen frem til 4. oktober. Det er en forudsætning, at en væsentlig del af produktudviklingen er forgået i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094