23948sdkhjf

Vestas vil bremse teknologikapløb

De seneste år har verdens vindmølleproducenter lanceret stadig større møller i et hastigt tempo. Det er dog et problem for branchen, mener Morten Buchgreitz, head of global offshore commercial hos Vestas. Det skriver Børsen.

For med hver ny mølletype følger massive investeringer, og en af grundende til, at vindmølleindustrien lige nu halter med indtjeningen er, at der simpelthen ikke er en lang nok industrialiseringsperiode efter udviklingen af en ny mølle til at tjene penge på den.

- Vi vil rigtig gerne fokusere på at industrialisere produktionen, lave cost out og udvikle servicekoncepter. Det kræver, at vi holder fast i den teknologi. Det betyder også, at den øvrige del af værdikæden ved, hvad de har at holde sig til og planlægge efter, og de kan også få nogle længere afskrivningsperioder, siger Morten Buchgreitz til Børsen.

Han håber derfor at konkurrenterne også er villige til at træde lidt på bremsen i udviklingsarbejdet, så de mølletyper, der allerede er lanceret, kan blive industrialiseret.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/vestas-er-klar-til-at-droppe-dyrt-teknologikaplob?b_source=borsen&b_medium=row_1&b_campaign=news_1

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266