23948sdkhjf

Metal-virksomhed havde knas i samarbejdet: "Vi prioriterede ikke ledelse højt nok"

I virksomheden Dampa fik ledelsen en aha-oplevelse, da de gik på opdagelse i arbejdspladsens kultur. Derfor går den 70 år gamle virksomhed i Tommerup nu nye veje

”Vi vil have en ny kultur”. Sådan lød det for godt et år siden fra Dampa - en fynsk virksomhed, som producerer akustikløsninger til loft og væg.

Arbejdspladsen oplevede udfordringer med samarbejde og konflikthåndtering, og søgte og modtog derfor 275.000 kroner fra Velliv Foreningen til et trivsels-projekt.

Et overraskende resultat

Første skridt i projektet var en måling af samarbejdet på virksomheden. Og resultatet var overraskende. Kollegafællesskabet scorede højt, og samarbejdet mellem afdelinger scorede middel. Men til gengæld scorede relationen mellem leder og medarbejder lavt.

- Den undersøgelse viste os tydeligt, hvor vi særligt skal sætte ind, nemlig på ledelse. Igennem projektet blev vi klar over, at ledelse ikke har været prioriteret højt nok i Dampa. Vi ledere har simpelthen haft for travlt med andre opgaver til at være gode nok ledere. Og det har vi nu gjort noget ved, siger Michael Nykjær, administrerende direktør.

Forandringerne i virksomhedens ledelse er til at tage og føle på. Michael Nykjær er selv gået fra at have 25 ansatte under sig, til nu kun at have det halve. To nye lederstillinger er oprettet - en produktionsdirektør og en driftsleder. Nu har lederne tid til ledelse, de prioriterer nærvær, og har besluttet at holde MUS-samtaler en gang om året.

Fem medarbejdere spotter stress

En anden idé, som er blevet til virkelighed i projektet, er en såkaldt ”fremskudt HR-indsats”. Her har en erhvervspsykolog klædt en gruppe af fem medarbejdere på til at spotte tegn på stress og mistrivsel. Michael Nykjær siger:

- Det giver en større fortrolighed, at man kan gå til en kollega og fortælle om sine udfordringer. De fem medarbejdere bygger bro imellem medarbejdere og ledere, og er samtidig opmærksomme på at få nye medarbejdere til at føle sig velkomne.

Projektet har også betydet, at produktion og projektstyring er blevet mere effektivt. Arbejdsgange, informations-flow og mødekultur har fået en kritisk gennemgang, og det har givet større produktivitet og mindre frustrerede medarbejdere.

- Stærkere ledelse betyder også mere effektive arbejdsgange. Vi oplever, at der er mindre tvivl om ansvar og opgaver, og at der er større motivation til at tage ansvar og samarbejde på tværs. Trivslen er blevet bedre, og det har vist sig, at vi faktisk har kunnet gøre noget ved problemerne, fortæller Michael Nykjær.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Semco Maritime skal klargøre skib til transport af CO2
Sydjysk producent af malkeudstyr gør klar til at rykke teltpælene op
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ny teknologi skal hjælpe energitung industri med at blive fossilfri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.125