23948sdkhjf

Midtjysk smedevirksomhed er i gang med den store energiforvandling

Hos Låsby Smede- og Maskinfabrik er grøn omstilling ikke bare noget, man snakker om. Indehaver Karsten Damm har i den grad sat handling bag ordene, og den aktuelle energikrise med kraftigt stigende el- og gaspriser har blot gjort det endnu mere relevant. Det skriver DI Business.

Allerede i foråret kunne virksomheden indvi et nyt solcelleanlæg, som kan sørge for halvdelen af virksomhedens elforbrug. Oprindeligt skulle det have tjent sig selv hjem på seks år, men stigende elpriser har nu halveret den periode til tre år.

Snart er der også varmepumper på vej, ligesom smedevirksomheden skal efterisoleres.

I selve produktionen har Karsten Damm også gennemført flere tiltag. Overskudsvarmen fra virksomhedens fiberlaser bruges nu til rumopvarmning, og på selvsamme fiberlaser har Karsten Damm ladet indkøbe en nitrogengenerator, så man nu selv kan producere den nitrogen, der skal bruges til køling.

Smedemesteren vil da også gerne gøre mere.

- Det vigtigste er dog, at den grønne omstilling skal kunne betale sig for os som virksomhed. Og det kan den på flere områder, men der er plads til forbedringer. Eksempelvis vil jeg gerne placere solceller på nogle haller vi har lidt længere væk. Men det kan ikke betale sig, for vi kan ikke overføre strømmen hertil uden at det koster os penge, siger han til DI Business.

Originalartikel: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2022/10/putin-fik-maskinfabrik-til-at-lukke-for-gasfyret/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078