23948sdkhjf

Styrelse: SMV'ere er for nemme at hacke

Halvdelen af danske små og mellemstore virksomheder har for lavt digitalt sikkerhedsniveau, ifølge en analyse fra Erhvervsstyrelsen.

Det er for nemt at hacke danske SMV'ere.

Det konkluderer Erhvervsstyrelsen i en analyse af dansk cybersikkerhed hos virksomheder. Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om knap 150.000 danske små og mellemstore virksomheder, som ikke har det sikkerhedsniveau, der ellers anbefales i forhold til deres risikoprofil. 

- Det er enormt vigtigt for både den enkelte virksomhed og samfundet generelt, at vi har stor fokus på digital sikkerhed. Cyberkriminalitet bliver fortsat mere og mere organiseret, og det koster dansk erhvervsliv dyrt. Denne analyse viser, at landets virksomheder - særligt de små og mellemstore - har brug for yderligere hjælp og vejledning til at styrke deres digitale sikkerhed, udtaler vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Torsten Andersen i pressemeddelelsen.

Mangler basale tiltag

Udmeldingen kommer netop som regeringen mandag offentliggjorde en ny rapport om den sikkerhedspolitiske situation i Danmark. Her slog rapporten fast, at krig ikke længere er forbeholdt slagmarken men i højere grad også udkæmpes digitalt. Den nuværende verdenssituation betyder desuden, at Danmark er sårbart på den digitale infrastruktur.

Ifølge Erhvervsstyrelsens rapport om virksomheders sikkerhedsniveau vurderer en tredjedel af de små og mellemstore virksomheder, at deres virksomhed ikke ville kunne udføre sine kerneopgaver, hvis de mistede adgangen til centrale it-systemer.

25 procent af SMV'erne mangler ifølge rapporten at implementere de mest basale sikkerhedstiltag, såsom systematisk opdatering af software og backup af data. Ifølge Erhvervsstyrelsen kan det få store konsekvenser for virksomhederne, såsom tabt omsætning, ekstra udgifter, mistet data og at forretningen ikke er i stand til at køre videre.

It-sikkerhedspulje åben

Rapporten viser dog også, at der er sket en positiv udvikling af digital sikkerhed hos SMV'erne, idet en øget andel benytter sig af et højt antal it-sikkerhedsforanstaltninger.

Alle virksomheder kan, ifølge Erhvervsstyrelsen øge it-sikkerheden markant ved løbende at opdatere styresystemer og programmer samt lave backup af data. Det kan man læse mere om på Sikkerdigital.dk.

I øjeblikket kan SMV'er søge om op til 50.000 kroner til rådgivning om digital sikkerhed og/eller ansvarlig dataanvendelse gennem SMV:Digital-programmet. Puljen er finansieret af EU-REACT-midler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Semco Maritime skal klargøre skib til transport af CO2
Sydjysk producent af malkeudstyr gør klar til at rykke teltpælene op
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ny teknologi skal hjælpe energitung industri med at blive fossilfri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11