23948sdkhjf

Hydro hjælper vinduesgigant med at mindske CO2-udslippet

Hydro og Velux er blevet enige om et fælles mål for at reducere mængden af CO2, der udledes per kilo aluminium.

Målet med aftalen er, at Velux skal nå et niveau på under 2,0 kg kulstof udsendt per kilo aluminium inden 2030. Dette mål omfatter hele aluminiumværdikæden og er baseret på gennemsnittet af alle de ekstruderede aluminiumkomponenter, som Hydro leverer til Velux.

Udledning skal mindskes 50 procent i 2030

Velux siger, at allerede ved udgangen af 2022 forventes partnerskabet at resultere i en CO2-reduktion på 15.000-20.000 tons for tagvinduesproducenten, hvor mere end 94 procent af deres CO2-fodaftryk stammer fra materialer, der er brugt i deres produkter.

- Med bygninger, der tegner sig for næsten 40 procent af CO2-udledningen, er det afgørende, at de materialer, der indgår i dem, bliver mere bæredygtige. Med dette tiltag om at inkludere kulstof-fattigt aluminium i vores produkter tager vi et skridt nærmere på at nå Velux Gruppens mest udfordrende mål for bæredygtighed – at reducere vores scope 3 emissioner med 50 procent inden 2030, siger Tina Mayn, executive vice president ansvarlig for products & innovation for Velux Gruppen.

Genanvendelse og grøn energi

Ved at bruge de kulstof-fattige produkter Hydro Reduxa og Hydro Circal vil CO2-udledningen per kilo aluminium, der bruges til fremstilling af Velux-ovenlysvinduer, fladtagsvinduer og tilbehør (skodder og persienner), blive reduceret.

- Hydro Reduxa og Hydro Circal er designet til at hjælpe vores kunder med at nå deres mål for bæredygtighed. Forbrugere og slutbrugere af vigtige bygningskomponenter som vinduer vil blive endnu mere klimabevidste i fremtiden. Må den måde tager Hydro og Velux ansvar gennem hele værdikæden. Vi er glade for det udvidede samarbejde, og glæder os til den fremtidige udvikling, siger Paul Warton, executive vice president ansvarlig for Hydro Extrusions-forretningsområdet.

Hydro Reduxa fremstilles ved hjælp af vedvarende energikilder fra vand, vind og sol, samt hyper-effektiv elektrolyse-teknologi. Hydro Circal fremstilles med et garanteret minimum på 75 procent genanvendt, post-consumer aluminiumskrot. Hydro Reduxa og Hydro Circal udsender henholdsvis 4,0 kg og 2,3 kg CO2 per kilo aluminium.

Velux Gruppen og Hydro er blevet enige om at arbejde mere sammen for at optimere reduktioner af CO2-udledninger i aluminium. Som en del af dette arbejde vil Hydro anvende teknologier, der er defineret i deres teknologikøreplan mod nul-emissions aluminiumproduktion.

- I 2030 forventer vi at kunne levere Hydro Reduxa med et fodaftryk på under 2 kilo CO2e per kilo produceret aluminium, inklusive hele værdikæden for aluminium. Vi søger også at sænke produktets fodaftryk til nul for Hydro Circal ved at erstatte naturgas med vedvarende energi i form af elektricitet, biogas eller grøn brint til støbeovnene, siger Stig Tjøtta, som er teknologichef for Hydros Aluminium Metal Recycling-afdeling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
K.S.M. Kragelund får ny topchef
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
Semco Maritime skal klargøre skib til transport af CO2
Sydjysk producent af malkeudstyr gør klar til at rykke teltpælene op
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Ny teknologi skal hjælpe energitung industri med at blive fossilfri
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109