23948sdkhjf

Skruerobotfirma får UR-pioner som aktiv investor

Universal Robots-pioneren Esben Østergaard har investeret i Spin Robotics

Spin Robotics, som er på markedet med sin robotskruetrækker, er godt på vej ud i Europa med sit produkt.

Nu får virksomheden et ekstra skub fremad. Robotpioner Esben Østergaard, som var en af grundlæggerne af Universal Robots tilbage i 2005, har investeret i Spin Robotics. Han træder ind som aktiv investor, der vil hjælpe og rådgive virksomheden.

Det vækker glæde hos Spin Robotics' direktør Teit Silberling.

- Det er fremragende for vores virksomhed. Esben er en af dem, som var med til at opfinde UR-robotten, som vores værktøj sidder på, siger han.

Esben Hallundbæk Østergaard og hans kone Richa Hallundbæk Misri har investeret i Spin Robotics gennem deres selskab REInvest Robotics. De har erhvervet 10 procent af virksomheden. Pengene vil blive brugt som arbejdskapital til at drive virksomheden videre.

- Esben og Richa kommer med en specialviden som vi har haft bud efter. De har begge to siddet i en virksomhed, som har udviklet et globalt salg. De vil bidrage både teknisk og kommercielt til virksomheden, siger Teit Silberling.

Den rigtige løsning

Esben Østergaard ser stor værdi i Spin Robotics produkt:

- Gennem mine mange års rejser rundt til produktionsvirksomheder i det meste af verden har jeg ofte set behovet for at automatisere ensidig gentagende montagearbejde, herunder skrueopgaver. Spin Robotics har den rigtige løsning til det, ved at de på en måde, der er både sikker og fleksibel, sikrer færre kvalitetsproblemer og mindre nedslidning af montagearbejderne. Derudover er teamet bag Spin Robotics godt. De har masser af drive, og er allerede markedsførende indenfor deres speciale, siger Esben Østergaard.

33 distributører

Spin Robotics har i år udvidet sine salgskanaler kraftigt. Virksomheden har siden årsskiftet skaffet 33 distributører rundt i Europa.

Spin Robotics' skruerobotter bliver blandt andet brugt hos danske Grundfos og Danfoss, og for nyligt er skrueapparaterne også blevet solgt til tyske Bosch.

En af styrkerne i Spin Robotics' værktøj er den nemme programmering, som kan foregå ved at man fører robotten hen på det sted, hvor der skal skrues. Det spiller godt sammen med Universal Robots' intuitive programmering. 

Skruerobotterne er netop blevet en del af Universal Robots UR+ program, hvilket er en stor anerkendelse.

Flere investorer

Virksomheden vil også sælge sine produkter i Asien og Nordamerika.

- Det koster penge at udvide salgskanalerne, og vi skal nok ud og hente flere investeringer. Næste gang bliver det nok fra ventureselskaber. Vi har ikke tid til at vente på, at det her vokser organisk, siger Teit Silberling.

Han fortæller om de nye udviklinger i telefon, mens han er på vej til det sydlige Tyskland, hvor han skal møde kunder og distributører og udstille på MOTEK-automationsmessen i Stuttgart.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161