23948sdkhjf

Ny formand for 19.400 virksomheder i Dansk Industri

Klaus Holse afløser Lars-Peter Søbye som formand for DI's hovedbestyrelse

Dansk Industri, DI, skulle tirsdag vælge ny formand, idet den hidtidige formand, Lars-Peter Søbye, der for nyligt fratrådte som administrerende direktør hos Cowi, ikke valgte at genopstille.

I stedet er Klaus Holse blevet udpeget til ny formand for DI’s hovedbestyrelse.

Han har været viceformand for DI gennem to år og træder altså nu et skridt op.

Passion for teknologi

Klaus Holse er blandt andet bestyrelsesformand i softwarevirksomheden EG samt bestyrelsesmedlem i en række danske virksomheder.

- Jeg vil gerne takke Lars-Peter Søbye for en kæmpe indsats. Under hans fem år som formand har DI udviklet sig markant med mange nye medlemsvirksomheder, sat vigtige aftryk på fremtidens dagsordener, herunder den grønne omstilling, og ikke mindst har vi gennemgået en sammenlægning med Dansk Byggeri. Det skal han have stor tak for sit vigtige bidrag til, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

- Jeg er rigtig glad for valget af Klaus Holse. Han har en meget bred baggrund i toppen af dansk erhvervsliv. Klaus træder til i en tid med mange nye udfordringer, men også mange store muligheder – ikke mindst på det grønne og det digitale område. Set med mine briller er han med sin passion for teknologi og forretningsudvikling den rigtige mand for DI i årene fremover, siger DI-direktøren.

Klaus Holse har blandt andet i godt ni år været CEO i den børsnoterede virksomhed SimCorp. Forinden indtog han igennem 11 år fremtrædende toplederstillinger i Microsoft, herunder positionen som president, Western Europe i godt tre år.

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078