23948sdkhjf

Virksomheder skal forberede sig på strømafbrydelser til vinter

Forsyningen af el er på alles læber for øjeblikket. Alt bliver kigget efter i sømmende for at finde steder, hvor der kan spares.

Det er dog ikke kun kontante besparelser, det drejer sig om. For første gang i rigtig mange år er der nemlig en reel risiko for, at Danmark kan komme til at mangle el til vinter. En kombination af manglende gasforsyninger fra Rusland, franske atomkraftværker der står stille, og norske vandkraftværker der mangler vand har nemlig sat forsyningen i Europa under pres. Det skriver Børsen.

Energistyrelsen advarer derfor om, at det kan blive nødvendigt med et såkaldt rullende brownout. Det betyder, at der ganske enkelt lukkes ned for strømmen i afgrænsede områder i op til to timer for at genetablere balancen i elnettet.

Danske virksomheder bør derfor forberede sig på en mulig strømafbrydelse.

- Vi forventer i bund og grund ikke, at vi kommer i en situation, hvor vi skal slukke for strømmen. Men hvis det sker, så advarer vi 24 timer forinden om, at der er en forøget risiko. Så har man mulighed for at stå ude på sin fabrik og tage en beslutning om, hvorvidt man skal sætte gang i maskinerne eller ej. Men vi kan ikke sige, hvor det rammer, siger vicedirektør i Energistyrelsen, Martin Hansen, til Børsen.

Alt afhænger dog af vejret. Får vi en lang, kold og vindstille vinter er risikoen størst. Så er elnettet nemlig underforsynet med strøm fra vindmøller, og det er i sådan en situation, at vi normalt importerer el fra vores nabolande.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/politik/energistyrelsen-sender-opfordring-til-virksomheder-forbered-jer-paa-en-stromafbrydelse-til-vinter?b_source=energistyrelsen&b_medium=row_1&b_campaign=list_5

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096