23948sdkhjf

Ny AMR-spiller tror på voldsom vækst

Geek+, som kalder sig verdens største producent af mobile gulvrobotter indleder en satsning i Danmark. Geek har valgt danske SystemTeknik som samarbejdspartner. 

Geek vil ind og have en andel af det hastigt voksende marked for lager- og plukkeautomationsløsninger.

SystemTeknik etablerer en ny forretningsenhed, ST Logistics, til at varetage opgaven. 

ST Logistics skal stå for salg og implementering af AMR-robotterne fra Geek+ i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. 

- Til at eksekvere den ambitiøse plan har ST Logistics håndplukket to store kapaciteter fra den internationale logistikbranche, Morten Kirch og Ole Madsen, henholdsvis tidligere salgsdirektør og CEO i SSI Schäfer i Nord- og Østeuropa gennem 12 år, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Markedet for AMR-løsninger er i voldsom vækst over alt i verden, hvor virksomheder som Amazon og Alibaba investerer aggressivt i simpel og fleksibel lagerautomation. Vi ser et tilsvarende behov i Norden, hvor især væksten i e-com-virksomheder skaber et stort potentiale for lagerautomationsløsninger. Det, der afholder mange virksomheder fra at investere i løsningerne, er, at de ofte er dyre, komplekse og tager meget lang tid at implementere. Derfor er der et meget interessant marked for Geek+ i Norden, siger salgsdirektør Morten Kirch.

Indkørt på tre uger

AMR-løsningerne fra Geek+ har en indkøringsfase på blot tre uger og er typisk tilbagebetalt på et til to år, skriver SystemTeknik.

- Der er rigtig meget at vinde ved at tune logistikken på et lager, og mange virksomheder er nået til at punkt, hvor der ikke er yderligere optimeringsgevinster at hente ved at ansætte flere hænder. Så der er et klart behov for lagerautomationsløsninger, og vi kommer med en revolutionerende løsning, der er til at forholde sig til for alle, siger Ole Madsen.

Geek+ har stærk kapital i ryggen. Amerikanske Intel og andre internationale virksomheder har investeret 300 millioner USD i udviklingen af Geek+ og deres AMR-robotter over de seneste par år.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Siemens Gamesa presser MW-priserne i vejret
Vestjysk producent af davit-kraner runder milepæl
Midtjyske vandingsmaskiner går som varmt brød
Svanehøj henter ny CFO hos Siemens Gamesa
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11