23948sdkhjf

Mazak introducerer nyt, kraftfuldt vertikalt bearbejdningscenter

Det nye VCE-600 vertikale bearbejdningscenter er Mazaks bud på fremtidens 3-aksede vertikale maskincenter til en bred vifte af kunder fra værksteder, små underleverandører til OEM'er.

Som et resultat af omfattende markedsundersøgelser har Mazak haft fokus på produktivitet, ydeevne og brugervenlighed igennem inkorporerede funktioner og nye teknologier.

På trods af det kompakte fodaftryk på 2,9x3,12x3,14 meter (højde/bredde/dybde), der skal appellere til kunder med et begrænset gulvareal, har VCE-600 et bord på 1.300x600 mm med X-, Y- og Z-aksevandring på 1.050x600x600 mm, der tillader bearbejdning af særligt store komponenter, især i Y-aksens vandring.

Over dette arbejdsområde kører en 12.000 omdr./min., 18,5 kW dobbeltvikletspindel med et drejningsmoment på 119,4 Nm.

Ved den lave opviklingshastighed giver spindlen et exceptionelt drejningsmoment til kraftig fræsning og boring, mens spindlen ved høj hastighed genererer et high-power output til bearbejdning af letvægtsmaterialer. Den unikke 40-spindel med mulighed for gennemgående kølevæske forsynes med holdere, af en 1,9 sekunders værktøj-til-værktøj hurtigskifte 24/30/48-positions ATC, der kan rumme en maksimal værktøjsdiameter på 75 mm. For at forbedre operatørens adgang til ATC'en kan en valgfri ATC-dør tilvælges for at reducere opstillingstiden.

Ud over spindlen demonstrerer den nye VCE-600 ekstremt stive lineære rulleføringer på alle akser, der understøtter maskinens evne til at udføre både kraftig bearbejdning og højhastighedsfræsning. Dette suppleres af direct-drive servomotorer på alle akser og forspændte kuglespindler, der giver en uovertruffen grad af præcision og repeterbarhed.

Mark Hall, european group product manager, kommenterer på nyheden:

- Den nye VCE-600 er den første i en ny serie af meget spændende vertikale bearbejdningscentre, der vil generere stor interesse fra industrien. VCE-600’s specifikationer berører mange applikationer og samtidig tilbyder en helt unik ydeevne og værdi. En af de store ting, industrien vil kunne lide ved denne maskine, er dens alsidighed. Maskinen har et stort arbejdsområde, en klasseledende spindel og den nye SmoothEz CNC-styring, der er hurtig at programmere - og det gør den fantastisk til operatører. Denne nye maskine vil være fantastisk til underleverandører, entry-level virksomheder og enhver, der har en række forskellige emner, da VCE-600’s specifikationer kan klare alt, hvad industrien kaster efter den.

For at forenkle brugervenligheden og reducere opstillingstider har Mazak indbygget flere designfunktioner, der både er praktiske og ergonomisk venlige for operatøren. For eksempel er VCE-600 designet med én enkelt stor skydedør med et stort vindue. Dette store vindue giver enestående operatørudsyn under bearbejdning. Den letåbentlige dør gør det muligt for operatører at læsse dele og værktøj af med den ene hånd, mens døren åbnes med den anden hånd. VCE-600 giver med det nye Mazatrol SmoothEZ CNC-styresystem opmærksomhed til operatørens brugervenlighed og evne til at reducere opstillingstider.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094