23948sdkhjf

Underleverandør halverer produktionstid og opspændinger med nyt drejecenter

Igennem flere år har virksomheden TripleCut i Vejle stået med et behov for at opjustere kapaciteten for drejeopgaver. De har adskillige akselogaver, så der manglede en maskine, der kunne varetage dette behov.

Da der så lød ordretilgang på nogle bestemte emner på hele 1.000 procent, så de det som det helt rigtige tidspunkt at gå videre i beslutningsprocessen om anskaffelse af endnu en drejebænk til virksomheden.

Flextek har leveret flere maskintyper til TripleCut, så der var i forvejen et godt samarbejde i stand, de skulle blot finde frem til det helt rigtige setup, der kunne dække behovet for en langt større drejekapacitet i fremtiden hos kunden. Det skriver Flextek på sin hjemmeside.

Efter en grundig analyse, og et tidsstudie udført af Flextek, faldt valget på en 4-akset drejebænk af typen Okuma LU4000 EX. En drejebænk specielt udviklet til lange emner. Maskinen er udstyret med patron og pinol, samt øverste og nederste revolver, der er i indgreb på samme tid og dermed udligner spåntrykket.

Med de to revolvere i indgreb samtidig viste tidsstudiet, at produktionstiden kunne halveres.

Det lød næsten for godt til at være sandt for Michael Henningsen, administrerende direktør hos TripleCut, så han takkede ja til at se en tilsvarende maskine hos Flexteks kunde, Bonnet, i Lemvig. Efter det besøg var der ikke så meget at være i tvivl om.

Kontrakten blev underskrevet med de lovede tidsoptimeringer indskrevet, og en måned senere blev maskinen leveret til TripleCut. Mindre end en uge senere stod den nye Okuma drejebænk klar til at indgå i produktionen, og her har den så arbejdet heftigt for at følge med strømmen af ordrer lige siden.

Og ja, halveringen af produktionstiden holdt – næsten, for den var faktisk bedre end lovet.

- I dag har vi halveret produktionstiden og antallet af opspændinger er gået fra 4 til 2, så håndteringstiden er mere end halveret, siger Michael, og fortsætter:

- Nu har vi fjernet 900 timers arbejde fra den gamle drejebænk og flyttet over på en ny og har faktisk vundet 450 timer ved at køre det på den nye maskine.

Oplæringen af de to operatører er i sig selv et godt eksempel på det gode samarbejde. Veltilrettelagt undervisning har resulteret i, at begge operatører er kommet op på et højt niveau i Okuma-styringen, og kan fremover selv forestå indkøring af nye emner på maskinen.

Flere års overvejelse tog det inden bestilling, men kun en god måned efter ordreafgivelse af LU4000-maskinen stod TripleCut med en kraftig forøget drejekapacitet, og Michael Henningsen har kun positive tilkendegivelser at sige om processen dertil.

- Det er den bedste oplevelse, vi nogensinde har haft. Det er f… gået godt det her, slutter Michael Henningsen fra TripleCut.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se billederne: Stena Recyling inviede ny produktionslinje
Birn henter COO fra vindmølleindustrien
Jyder leverede 180 tons stål om ugen til Femern-fabrik i 2022
Kobots er reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab
Vestas sluttede 2022 med milliardstore nedskrivninger
Universal Robots præsenterer største omsætning nogensinde
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.1