23948sdkhjf

Robotten Robbie hjælper folk med nedsat funktion

Det behøver ikke at være et problem, at man har nedsat funktion, når man arbejder på en bilfabrik. Det prøver Fords fabrik i Köln at bevise.

Fabrikken har fået en ny medarbejder, robotten Robbie, som hjælper ansatte, der har en funktionsnedsættelse, og som skal aflastes. Det fortæller Ford i en pressemeddelelse. Robbie er en kollaborativ Kuka-robot.

Dietmar Brauer er ansat på Ford-fabrikken. Efter 30 års arbejde ved samlebåndet oplevede han udfordringer med skuldre og håndled, og han frygtede, at hans arbejdsliv skulle slutte.

- Med årene er det blevet sværere for mig at udføre mit arbejde. Når robotten hjælper mig, er det som at have en ekstra arm, en meget stærk arm. Det har ændret alt, siger Dietmar Brauer.

Dietmar Brauer arbejder sammen med Robbie med at montere dæksler på motorer.

Forskningsprojekt

Arbejdet mellem Dietmar og robotten er en del af Fords forskningsprojekt, der er udviklet for at vise, at personer med nedsat mobilitet eller funktionsevne, kan udføre deres arbejde uden behov for alverdens hensyn.

Det prisvindende forskningsprojekt har modtaget støtte fra blandt andre RWTH University i Aachen og fra den offentlige virksomhed, Landschaftsverband Rheinland (LVR).

- Vi har med cobots skabt en unik arbejdsplads i vores branche, og på baggrund af den succes vi har oplevet her, vil vi implementere lignende løsninger på andre type arbejdspladser, der er særlig tilpasset medarbejdere med nedsat funktionsevne. Mulighederne for samarbejde mellem mennesker og disse robotter er meget gode, siger professor Mathias Hüsing, RWTH University.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078