23948sdkhjf

Vola-topfolk idømt bøder

Politiet idømmer tre nøglepersoner bag de verdenskendte Vola-armaturer bøder.
Bøderne er givet til de tre tidligere medlemmer af Verner Overgaards Familiefond – administrerende direktør i Vola Carsten Overgaard, hans datter Line Overgaard og bestyrelsesformand advokat Karsten Thuen. Det skriver Børsen.

- Alle tre har hver især fået et bødeforlæg på 34.000 kr. fra politiet, fordi de i 2009 og 2010 som bestyrelsesmedlemmer i familiefonden ulovligt har tildelt sig selv legater fra fonden, siger anklagefuldmægtig Jesper Faurholt, Sydøstjyllands Politi, til Børsen.

Familien Overgaard har allerede betalt 2,8 mio. kr. tilbage til familiefonden, og det har haft betydning for bødernes størrelse.

- Vi har beregnet bøderne ud fra en samlet ulovligt udbetalt legatsum på 1,3 mio. kr., som skyldes, at nogle af forholdene er forældede. Desuden er selve bøden blevet halveret, fordi de sigtede har betalt de ulovligt udbetalte legater tilbage, siger anklagefuldmægtig Jesper Faurholt til Børsen.

Bøderne kommer kun få dage efter, at en ny bestyrelse for Verner Overgaards Familiefond har stævnet Vola-koncernen og brødrene Carsten Overgaard og Poul Verner Overgaard samt tidligere bestyrelsesformand i familiefonden, Karsten Thuen, for ikke mindre end 255.100.000 kroner.
Læs mere om: Vola
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.644