23948sdkhjf

Industri-virksomhed løb med spritny pris

Ni virksomheder blev i foråret indstillet til at modtage Fredericias nye CSR-pris, som skal anerkende og understøtte de virksomheder, der kobler forretning med socialt ansvar gennem inklusion af kommunens borgere i et arbejdsfællesskab. 

Vinderen blev Linde Gas A/S i Taulov.

De ni virksomheder var nomineret af Fredericia Kommune, Dansk Handicap Forbund og Business Fredericia og blev efterfølgende bedt om yderligere at uddybe deres CSR-arbejde og -engagement.

Linde Gas A/S vandt ifølge en pressemeddelelse om prisen for sit samfundsengagement, men også for virksomhedens samarbejde med Fredericia Jobcenter for at få personer, der har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet, tilbage på arbejdsmarkedet. Flere er således blevet ansat efterfølgende.

Den nystiftede pris skal ses i sammenhæng med, at mere end 230 virksomheder i Fredericia Kommune bidrager til CSR7000, som er kommunalt initiativ til nedbringelse af ledigheden, herunder opkvalificering og job til udsatte borgere.

- Denne lokale forankring af CSR, med mennesker der ikke har de samme forudsætninger som os andre for at komme på arbejdsmarkedet, har været en rejse, hvor man har lært, at det der skal til, er tid og plads til hinanden, siger Torben Eriksen fra Linde Gas.

Han forklarer, at der har været svære stunder, hvor man som virksomhed ikke rigtig véd, om man magter hele processen med et menneske, som man gerne vil gøre noget godt for. 

- Men alt i alt har det været rigtig, rigtig fantastisk. Alene sådan et smil, som man kan få fra en medarbejder, der lige pludselig opdager den tryghed, der er i at få kollegaer og alt muligt andet, kan ikke erstattes af noget, siger Torben Eriksen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094