23948sdkhjf

Glasværk er ikke bekymret over gasmangel

Baltic Pipe vil kunne levere gas til Danmark fra oktober, siger direktør

Der er ikke nogen panik hos Ardagh Glass Holmegaard på Sydsjælland, selv om russiske Gazprom har skruet ned for gasleverancerne gennem Nord Stream 1 til Europa.

- Som vi ser det, er vi ikke direkte påvirket af, at Nord Stream 1 reduceres. Vi er påvirket af, at de danske lagre er relativt velfyldte, hvilket er positivt, og så sker der det, at Baltic Pipe bliver tilsluttet det danske net per 1. oktober i år. Og der er ret store mængder fra Norge, som Danmark får adgang til, siger finansdirektør Kim Holmberg til TV2 Øst.

Glasværket er en af de store forbrugere af naturgas, og værket er derfor ikke garanteret gas, hvis det kniber med leverancerne. Værket bruger 19 mio. kubikmeter gas om året.

Gasledningen er etableret for at at forsyne Polenmed norsk gas, men Polen bliver først tilsluttet i januar 2023. I mellemtiden har Danmark mulighed for at bruge kapaciteten.

Kim Holmberg sætter også sin lid til, at det danske Tyra-felt kommer i gang igen i 2023.

- Så vi er ikke så bekymrede, siger han.

Selv hvis værket bliver beordret til at skære 15 procent af sit gasforbrug, vil det kun betyde, at glasværket skal lukke en ud af syv produktionslinjer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109