23948sdkhjf

40 nye arbejdspladser på vej: Hydro investerer 215 millioner i Tønder

Hydro fortsætter med at investere i fabrikkerne i Tønder, denne gang hele 215 millioner kroner i en ny topmoderne ekstruderingspresse på fabrikken på Bygmestervej.

Investeringen vil skabe op til 40 nye arbejdspladser, og arbejdet med at fremstille pressen forventes at starte inden længe.

Fabrikken betjener kunder fra bil- og byggebranchen med ekstruderede aluminiumprofiler. Den nye 12-tommer presse med en kraft på 6.000 tons komplementerer de to eksisterende mindre presser på fabrikken. Den nye presse giver mulighed for at producere tungere profiler med større tværsnit, og giver mulighed for at betjene den øgede efterspørgsel i bilindustrien.

- Hydro investerer i en tredje presse i Danmark, fordi vi igennem næsten 50 år med succes har betjent den danske og tyske industri med aluminiumprofiler og i mere end 25 år har leveret komponenter til bilindustrien og nu følger kundernes ændrede efterspørgsel, siger administrerende direktør Mette Boye Sørensen.

- Det er en dedikeret indsats fra alle medarbejdere gennem årene, som har formået at tiltrække investeringen til Danmark, fortsætter hun.

Hydro forventer, at produktionen på den nye presse kan begynde i midten af 2024.

Bilindustrien har brug for bæredygtigt aluminium

Den nye presse i Danmark skal primært bruges til at ekstrudere komponenter til elbiler. Bilproducenterne har brug for mere ekstruderet aluminium i elbilerne, for at holde vægten nede.

Produktionsanlægget i Danmark har adgang til aluminium med lavt CO2-aftryk og genanvendt aluminium fra Hydro-koncernen. Hele produktionen i Danmark kører på strøm fra bæredygtige energikilder. Den nye presse anvender den nyeste teknologi på markedet, hvilket betyder, at energiforbruget er lavt. Dette gør, ifølge Hydro, at aluminiumdele fra Hydro i Danmark er attraktive for bilproducenterne.

- Vi glæder os til at kunne deltage aktivt i den grønne omstilling og levere mere bæredygtige komponenter med et lavt CO2-aftryk til bilindustrien, udtaler bestyrelsesformand Ole Thisted.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094