23948sdkhjf

Har investeret 60 millioner: Nu kan EMS vokse med sine kunder

Svejse- og stålspecialisten har investeret 60 millioner kroner i en 4.700 kvadratmeter stor udvidelse i Esbjerg

Det er lidt over et år siden, at EMS stak spaden i jorden til byggeriet af to nye produktionshaller og en ny kontorbygning på Lillebæltsvej i Esbjerg. Allerede dengang kneb det med pladsen, og EMS måtte ty til lejede lokaler og midlertidige kontorpavilloner.

Siden er medarbejderstaben vokset yderligere og nærmer sig de 80. Det er derfor med store forventninger, at administrerende direktør Kenneth Hagelskjær og hans medarbejdere mandag møder ind til den første arbejdsdag i den nye kontorbygning.

- Vi får mulighed for at arbejde sammen på en helt anden måde, idet vi nu samler medarbejdere fra fem adresser i én stor og sammenhængende bebyggelse. Jeg har tidligere prøvet noget lignende og oplevede dengang, hvor stor en forskel det kan gøre, når mennesker arbejder tæt sammen frem for at sidde hver for sig, fortæller Kenneth Hagelskjær.

- Vi får mulighed for at arbejde sammen på en helt anden måde, idet vi nu samler medarbejdere fra fem adresser i én stor og sammenhængende bebyggelse Kenneth Hagelskjær, administrerende direktør hos EMS

Et markant forbedret produktionsflow

De to nye værkstedshaller stod færdige lige efter årsskiftet, og forandringen er mærkbar. Med flere kvadratmeter til rådighed behøver EMS ikke længere håndtere produktion og montage i samme lokale. Det har tidligere skabt flaskehalse, men de er nu løst, og produktionsflowet er markant forbedret.

- Med de nye haller har vi fået plads til at håndtere op til fire ordrer på samme tid. Det giver os en meget højere effektivitet. Samtidig er sikkerhedsniveauet højnet, og vi har færre omkostninger til transport. Alt i alt, står vi nu i en langt mere optimeret udgave af os selv, siger Kenneth Hagelskjær.

Lige så vigtigt er det, at EMS nu kan imødekomme en stigende efterspørgsel på store, modulopbyggede stålkonstruktioner, fordi virksomheden nu har 13 meter under krog og en kran, der kan løfte 32 tons.

- Vi valgte at bygge de nye haller, fordi vi kunne se, at vores kunder voksede og begyndte at efterspørge større emner. Det har vist sig at være den helt rigtige beslutning. Vi oplever stigende aktivitet og har en god ordrebeholdning indtil slutningen af næste år, fortæller Kenneth Hagelskjær.

Fuldt fokus på energisektoren

Med udvidelsen har EMS samtidig besluttet at satse 100 procent på energiindustrien – det vil sige virksomheder, som enten producerer, forbruger eller flytter store mængder energi. På den måde ønsker virksomheden at bringe sine kompetencer endnu bedre i spil og samtidig tage del i den store vækst, der er på vej i Sydvestjylland inden for vindenergi, olie-/gasindustrien og PtX, hvor Esbjerg-aftalen åbner nye muligheder. Erklæringen, som blev underskrevet i maj, sigter mod at bygge minimum 150 gigawatt havvind inden 2050 og sikre den nødvendige energiinfrastruktur.

- Samfundsmæssigt ser vi ind i en tid, hvor vi både skal have grøn omstilling og sideløbende sørge for, at vi hurtigst muligt bliver uafhængige af russisk olie og gas. Det betyder, at virksomheder som vores får en hel del mere at se til. Hvis vi Hvis vi skal have lavet alt det, som politikerne lægger op til, så bliver vi i hvert fald ikke arbejdsløse før 2050, siger Kenneth Hagelskjær.

Han forventer, at med den øget kapacitet vil EMS have mulighed for at tredoble antallet af timelønnede i de kommende år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112