23948sdkhjf

Primos direktør efter russisk exit: - Vi har haft is i maven

Den danske plastkoncern Primo har solgt sin russiske virksomhed i Skt. Petersborg og lukker dermed permanent ned efter 25 år med fabrik på russisk jord.

Administrerende direktør Claus Tønnesen siger til Metal Supplys søstermedie Plast Forum, at lukningen af de russiske aktiviteter har været på tegnebrættet længe.

- Efter den russiske invasion af Ukraine 24. februar er de internationale kunder i Rusland stille og roligt faldet bort. Vores omsætning og forretning har været dalende, og vi har været på vej mod en konkurs i Rusland.

I har ikke lukket fabrikken ned med det samme af principielle årsager, som så mange andre danske virksomheder med aktiviteter i Rusland. Hvorfor ikke?

- Vi har haft is i maven, for det har været afgørende for os, at vores medarbejdere kom godt ud på den anden side. Alle vores overvejelser har haft medarbejderne i centrum. Efter 24. februar lavede den russiske regering en regel om, at hvis en russisk virksomhed gik konkurs - og virksomheden var ejet af et "russisk-fjendtligt land" - ville den administrerende direktør blive holdt ansvarlig med en strafferamme på op til syv års fængsel. Vores direktør i Rusland var lokal. Det har været vigtigt for os, at både han og vores mangeårige medarbejdere, hvor de fleste har været ansat i hele fabrikkens levetid, blev holdt ude af en konflikt. Hvis vi havde ageret hurtigere, havde det været smertefuldt for vores kolleger. Nu er de sendt ordentligt videre med den nye ejer, der har indgået aftale om at beholde medarbejderne på fabrikken, siger Claus Tønnesen.

Har det været muligt at have is i maven, fordi Primo ikke som andre store, danske virksomheder er så eksponeret i mediebilledet og dermed har været genstand for pres fra dansk side?

- Det har du da ret i, ja. Vi har meget aktivt diskuteret, at vi ville forsøge at forholde os uafhængigt og agere bedst muligt for medarbejderne, men havde man været under et andet pres, for eksempel fra medierne, havde det været lidt vanskeligere. Interessen for vores ageren har været der, bare primært fra kunder og internt i virksomheden, forklarer Claus Tønnesen.

Selskabet er solgt per 17. juni 2022. Primo-koncernen har produktion af plastprofiler i otte lande. Lukningen af den russiske afdeling vil ikke påvirke andre dele af Primos aktiviteter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14