23948sdkhjf

Nu skal industrien oplære robotter uden programmering

Den fynske virksomhed Nordbo Robotics har på Automatica-messen i Tyskland lanceret en ny Mimic-platform til traditionelle industrirobotter. Løsningen kan gøre komplekse bevægelser nemme at programmere

Nordbo Robotics benytter årets Automatica-messe i München til at lancere en verdensnyhed i form af en opgraderet version af Nordbo Robotics softwareplatform, Mimic, til industrirobotter.

Det oplyser Nordbo Robotics i en pressemeddelelse.

Mimic gør det muligt for en produktionsmedarbejdere og andre ikke-robotspecialister at oplære en robot uden brug af programmering eller kodning og dermed automatisere komplekse processer som polering, slibning og spraymaling, der ellers er svære at automatisere med traditionel robotteknologi.

Mimic-platformen har indtil nu været forbeholdt kollaborative robotter, herunder fra Universal
Robots, men nu udvider Nordbo Robotics løsningen til også at omfatte
industrirobotter.

I første omgang understøtter Mimic industrirobotter fra Nachi, men det
er ifølge Nordbo Robotics planen at udvide til andre førende robotproducenter fra blandt andet Kuka og Fanuc.

- Markedet har taget utroligt godt imod vores Mimic-platform, og vi mener, at tidspunktet nu er det rette til også at udbrede platformen til industrielle robotter. Vi ser et kæmpe potentiale i forhold til at gøre industrirobotter langt nemmere at anvende for manden på fabriksgulvet, siger

Leo Zhou, CEO og medstifter af Nordbo Robotics.

Høj vækst i årets første måneder

Nordbo Robotics blev etableret i 2018 som en fusion mellem de to odenseanske robotvirksomheder Nordbo Systems og LEAD Robotics.

Siden da har virksomheden specialiseret sig inden for udvikling af kodningsfri software til robotter og har blandt andet landet flere ordrer i Kina.

Lige nu beskæftiger virksomheden cirka 30 medarbejdere og regner med at være knap 50 ved udgangen af 2022.

Lanceringen af den nye platform kommer oven på Nordbo Robotics’ bedste kvartal nogensinde, og virksomheden skruer nu yderligere op for salgsaktiviteter i efteråret.

- Med lanceringen af Mimic til industrirobotter tager vi første skridt henimod at demokratisere og udbrede brugen af kodningsfri robotter. I fremtiden skal robotter i langt højere grad kunne læres op direkte på fabriksgulvet i stedet for at blive programmeret på en computer,” siger Jimmy Jørgensen, CTO og medstifter af Nordbo Robotics.

Anvendes til polering

Hvor brugen af industrirobotter ofte er forbundet med tung programmering, udmærker Mimic sig ved at være en kodningsfri teknologi, hvor produktionsmedarbejderen via et joystick simpelthen demonstrerer eller optager sine bevægelser og derigennem viser robotten hvilke handlinger, den skal udføre.

Dermed er det hurtigere at omstille robotten til forskellige arbejdsopgaver. Samtidig åbner Mimic-teknologien op for at lade robotten udføre højpræcisionsopgaver inden for eksempelvis overfladebehandling.

Industrien skriger på arbejdskraft

Dette har især vist sig relevant inden for traditionelle håndværkstunge discipliner, hvor det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Ifølge en 2021-undersøgelse fra Deloitte vil der alene i USA være 2,1 millioner ubesatte produktionsjobs i 2030, hvis udviklingen fortsætter.

Også i Kina er manglen på arbejdskraft et større og større problem. Hos Apple-underleverandøren Amphenol anvendes Nordbo Robotics’ software således til at automatisere en række poleringsprocesser.

- Over hele verden skriger industrien på arbejdskraft. Vi synes i al beskedenhed, at vi har udviklet en teknologi, der kan være med til at løse mange af de udfordringer, som industrien står overfor: Herunder manglen på arbejdskraft og vigtigheden af at skabe gode, sunde jobs for alle, siger Leo Zhou.

I forbindelse med lanceringen af Mimic til industrirobotter deltager Nordbo Robotics på Automatica-messen i München som en del af Nachis stand.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Ny stansemaskine til de komplicerede emner
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.11