23948sdkhjf

Universal lancerer hurtigere og stærkere 20 kilos robot

Universal Robots fremviste i dag på Automatica i Tyskland en ny robot, UR20, som er stærkere, hurtigere, og som har længere rækkevidde end firmaets hidtidige robotter.

Universal Robots lægger vægt på, at den ny robot er meget let i forhold til dens ydeevne. Robotten kan bære 20 kilo og har 1,75 meters rækkevidde, og den vejer kun 64 kilo. Ifølge Universal Robots er det den letteste robot i sin klasse. Det betyder, at robotten stadig er kollaborativ, og altså kan arbejde tæt på mennesker.

Med den nye robot bevæger Universal Robots sig op i en højere klasse, hvor robotterne kan bære større emner og kan stable dem højere, eksempelvis vil robotten kunne stable emner i op til to meters højde.

- Vi introducerer det mest spændende produkt. Dette er ikke bare den kendte cobot. Det er cobot'en redefineret, sagde Kim Povlsen, adm. direktør. Den ny robot bliver den første af en ny familie af robotter, som vil komme i flere størrelser.

Universal Robots siger selv, at de oplagte anvendelser for robotten er svejsning, palletering og maskinbetjening.

Direktør for udvikling Anders Beck fortalte om teknikken i den ny robot. Han pegede især på, at robottens bevægelige led er blevet mindre og hurtigere, op til 65 procent hurtigere. Universal Robots siger, at man har bygget robotten helt forfra.

- Vi har halveret antallet af komponenter i leddene, sagde han. Det er noget af baggrunden for, at robotten er så let og så hurtig.

UR20 vil snart være i handlen.

Væsentligt lettere

Sammenligner man med Kukas KR20-robot, der ligeledes kan bære 20 kilo, så er UR's robot væsentligt lettere. UR20 vejer 64 kilo, mens Kuka's KR20 vejer 255 kilo.

Rækkevidden for de to robotter er nogenlunde den samme, 1750 mm for UR's robot og 1813 mm for Kukas robot.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093