23948sdkhjf

Møg-kvartal gav røde tal hos Wila

Egentlig skulle Wila have landet et nydeligt lille overskud på 1-5 millioner kroner i 2021.

Men somme tider går det ikke, som præsten prædiker. I stedet blev det nemlig til et underskud før skat på 4,0 millioner kroner. Og somme tider er man ikke helt herre over grunden dertil.

- Der, hvor vores minus kommer, er i første kvartal 2021, hvilket også er samme periode, hvor vores, på daværende tidspunkt salgsansvarlige og hovedaktionær Lars Lauridsen, får hjertestop, fortæller administrerende direktør Ilhami Alici.

- Han har på daværende tidspunkt stået for 75 procent af alt, hvad der hedder tilbud til kunder. Det siger sig selv, at det rammer relativt hårdt. Vi var så heldige, at vi havde fået ansat en kommerciel direktør, men meningen var, at vi skulle have haft en gradvis overlevering. Den plan blev ændret på grund af Lars’ situation, og det betød, at alle blev fokuseret på at få hånd i hanke med det, Lars havde taget sig af, fortsætter han.

Kører ufortrødent videre med ny strategi

Lars Lauridsen er heldigvis på benene igen, selv om han nu har valgt en lidt mere tilbagetrukken rolle i Wila. Men den tragiske episode viser med al tydelighed Ilhami Alici, at den transformation, der er sat i gang i Wila, siden kapitalfonden Dansk Ejerkapital i 2019 overtog 40 procent af virksomheden, er tvingende nødvendig.

- Den anden væsentlige årsag til vores underskud var, at vi helt bevidst har investeret i at få en salgsorganisation bygget op. Wila har på daværende tidspunkt i 22 år ikke haft en salgsorganisation – det har været Lars. Vi har derfor investeret ret massivt i salgs- og marketing-delen. Herunder noget så banalt som at lave hjemmeside og produktkataloger. Vi har i foråret også for første gang i Wilas historie deltaget i en messe. Jeg selv har lige været en uge i USA sammen med vores salgsdirektør. En af vores nyansatte sælgere har lige været en uge i Tyrkiet og i Italien, forklarer Ilhami Alici.

- Så vi gør rimelig meget for at se, om vi kan komme lidt over radaren. På investerings-sprog hedder det at frontloade – at man sår for at kunne høste senere. Og vi ser også for øjeblikket en rekordhøj tilbudsmængde hos os, højt aktivitetsniveau og heldigvis også sorte tal, tilføjer han.

Mangler arbejdskraft

Planen er derfor også at fortsætte strategien i 2022, selv om 2021 blev et bump på vejen rent salgsmæssigt. Og der skal fortsat investeres i fremtiden.

- Jeg forventer, at vores salgs- og marketingindsats skal forstærkes. Vi lavede for eksempel en speciel stand af vores produkter, som vi brugte på messe i Tyskland for to måneder siden. Den stand har lige været i Tyrkiet på messe ved en af vores samarbejdspartnere. Vi har en lignende samarbejdspartner i Canada og regner med at finde flere samarbejdspartnere den vej rundt. Det bliver en del af løftestangen, lyder det fra Ilhami Alici.

Han har dog også blikket rettet internt mod fabrikken i Silkeborg, hvor den stigende efterspørgsel trækker ekstra veksler på virksomhedens medarbejdere.

- Vi er på udkig efter industriteknikere og klejnsmede og leder med lys og lygte. Vi mangler både faglærte og ufaglærte medarbejdere. Hvis du kan komme med fire industriteknikere og også nogle smede, så vil jeg gerne tage dem, siger han med et smil.

Wila har i dag 85 medarbejdere.

Wila A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Driftsresultat -3,6 0,2
Bruttofortjeneste 40,1 42,3
Resultat før skat -4,0 -0,3
Årets resultat -3,1 -0,2
Omsætningsaktiver i alt 37,856 45,197
Status balance 56,8 60,0
Egenkapital 17,6 20,7
Antal ansatte 76 68
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spåntagning af plast er rygraden i produktionen: Nu skal kapaciteten øges
Ørsted med i 100 MW flydende havvind-projekt
Automationsvirksomhed er vokset 175 procent på fire år - nu vil de indtage nyt marked
Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte
Erhvervslivets forventninger til beskæftigelsen stiger
Granly Gruppen holder skansen i udfordrende år
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109