23948sdkhjf

Lego investerer milliardbeløb i ny fabrik

Lego vil investere mere end 1 milliard dollars (7,1 milliarder kroner) i opførelsen af en ny fabrik i Chesterfield i den amerikanske delstat Virginia.

Når den 160.000 kvadratmeter store fabrik er færdig, vil den beskæftige flere end 1.760 kolleger.

Fabrikken bliver designet til at operere CO2-neutralt. 100 procent af det daglige energibehov bliver matchet med produktion af bæredygtig elektricitet fra en solcellepark på fabriksområdet. Fabrikkens design minimerer også energiforbruget og anvendelse af ikke fornybare resurser.

- Det er en spændende ny milepæl for Lego-koncernen. Flere og flere familier begejstres over Lego-byggeri, og vi er opsat på at producere Lego-klodser i USA, som er et af vores største markeder. I Virginia er vi i stand til at opføre en solcellepark, der understøtter vores ambition indenfor bæredygtighed, og vi sikrer en god forbindelse til distributionsnetværk i hele landet. Vi ser også frem til at skabe spændende jobmuligheder for folk i Virginia, siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego-koncernen.

Byggeriet ventes at begynde i efteråret 2022, og det er planen, at produktionen starter i andet halvår 2025. Et midlertidigt pakkeri vil åbne i eksisterende bygninger i nærheden tidligt i 2024 og skabe op til 500 jobs.

Fabrikken i Virginia bliver Lego-koncernens syvende fabrik globalt, og nummer to i Amerika. Virksomhedens fabrik i Monterrey, Mexico leverer primært produkter til USA og bliver også udvidet og opgraderet for at følge med den stigende efterspørgsel på Lego-produkter.

- Vores fabrikker er placeret tæt på vores store markeder, hvilket reducerer den afstand, vi skal transportere vores produkter over. Det gør det muligt for os hurtigt at tilpasse os til ændringer i efterspørgslen fra forbrugerne og bidrager til at reducere vores CO2-aftryk. Med den nye fabrik i USA og udvidelserne af kapacitet på vores fabrik i Mexico er vi i stand til at understøtte langsigtet vækst i Amerika. Vi er heldige at have fundet en lokation, hvor vi hurtigt kan starte byggeriet og skabe midlertidig kapacitet på mindre end to år, siger Carsten Rasmussen, chief operations officer i Lego-koncernen.

Ligesom koncernens andre fabrikker vil den nye fabrik anvende højteknologisk udstyr til at støbe, samle, dekorere og pakke Lego-produkter og sikre, at de lever op til koncernens krav til sikkerhed og kvalitet.

Lego-fabrikker i Europa og Kina er også ved at blive udvidet, og i december 2021 offentliggjorde koncernen planer om at opføre en ny fabrik i Vietnam for at understøtte yderligere vækst i Asien.

Lego-koncernen har i dag cirka 2.600 ansatte i USA, hvor virksomheden har haft en tilstedeværelse siden 1960’erne. Det amerikanske hovedsæde ligger i Enfield, Connecticut og virksomheden har 100 Lego-brandede butikker i landet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094